פארק השעשועים המפורסם בדרום קליפורניה, דיסנילנד, צפוי להיפתח מחדש לקראת סוף חודש אפריל, כשנה לאחר שנסגר לאור מגבלות הקורונה שהוטלו במדינה המוזהבת, כך הודיע מוקדם יותר היום (שלישי) מנכ"ל דיסני, בוב צ'אפק.
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
"אנו מעודדים מהמגמות החיוביות שנרשמו לאחרונה כאן בקליפורניה", מסר המנכ"ל והמשיך, "ואנחנו מקווים שהמגמות יימשכו בתקופה הקרובה, ובכך יתאפשר לנו להיפתח מחדש, עם כניסה מוגבלת, לקראת סוף חודש הבא".
כפי שניתן לראות, צ'אפק סירב להצביע על תאריך ספציפי לפתיחת הפארק, אולם הוא כן הסכים לומר שהמועד המדויק יימסר "בשבועות הקרובים".
— Disney Parks News (@DisneyParksNews) March 9, 2021
כזכור, בדומה למרבית האטרקציות התיירותיות בקליפורניה, גם דיסנילנד נסגר לפני קרוב לשנה כחלק מהמגבלות שהוטלו ע"י מושל המדינה, גאווין ניוסאם.
בהנהלת דיסני קיוו לפתוח את הפארק מחדש לקראת סוף 2020, אך במחלקת בריאות הציבור של קליפורניה התנו את הפתיחה בירידה בתחלואת הקורונה - דבר שלא קרה במחוז אורנג' שבו נמצא הפארק.
דיסנילנד (צילום: AP)
ככל הנראה, ההכרזה של דיסני הבוקר מגיעה בעקבות הודעתו של ד"ר מארק גאלי, מזכיר הבריאות ושירותי האנוש של קליפורניה, שהודיע ביום שישי האחרון שקליפורניה תאפשר את חידוש פעילותם של מקומות בילוי הנמצאים בחללים פתוחים - לרבות משחקי ספורט באצטדיונים, הופעות ופארקי שעשועים - כבר מתחילת חודש אפריל.
"עם הירידה שקיימת בתחלואה ובנתוני האשפוזים, לצד הגעתם של יותר ויותר מנות של שלושת החיסונים, קליפורניה יכולה לאפשר את החזרתם של פעילויות שונות, בייחוד כאלה שניתן לקיים בחוץ תוך כדי חבישת מסכות רצופה", הסביר בזמנו ד"ר גאלי.
הודעתו הוסיף מזכיר הבריאות כי מעבר לסוגיית המסכות, תהיינה מגבלות נוספות במקומות הבילוי, לרבות מגבלה על כמות השוהים בכל רגע נתון.
עם זאת, חשוב להבהיר כי כמות המגבלות שייכנסו לתוקף תיקבע לפי רמת התחלואה המקומית, וביתר פירוט בהתאם לסיווג שניתן למחוז במסגרת התוכנית למסגרת כלכלית בטוחה יותר', או 'Blueprint for a Safer Economy'.
כדי להבין את הסיווגים השונים בתוכנית זו מומלץ לעיין כאן, אך באופן עקרוני מדובר בתוכנית שגובשה בחודש אוגוסט אשתקד ע"י המושל, ובה כל 58 המחוזות של קליפורניה הוכנסו לארבע קטגוריות, על סמך שני נתונים קריטיים: כמות נשאי הקורונה על כל 100 אלף תושבים בכל יום, ושיעור הבדיקות החיוביות.
ארבע הדרגות מסווגות לפי צבע, כאשר הרמה הצהובה היא הנמוכה ביותר (כלומר, שבה יש פחות נשאים ועל כן פחות מגבלות), אחריה הכתומה, האדומה והסגולה. כיום 34 מחוזות (לרבות כולם בדרום קליפורניה) מוגדרים כסגולים, 20 מוגדרים כאדומים, 3 מחוזות כתומים ומחוז בודד שמוגדר כצהוב.
בכל הנוגע לפארקי שעשועים הוחלט לאפשר את פתיחתם לפי סיווג המחוז. עם זאת, במחוזות סגולים לא יתאפשר לפתוח את פארקי השעשועים. במחוז אדום ניתן יהיה להכניס עד 15% מהתפוסה המלאה, עד 25% במחוזות כתומים ועד 35% במחוזות צהובים.
דהיינו, דיסנילנד יפתח מחדש רק כאשר מחוז אורנג' יעבור מ"סגול" ל"אדום", וגם אז תתאפשר להכניס רק 15% מהקיבולת הרגילה של הפארק.