תושב ניו יורק עומד מאחורי הונאת ענק, במסגרתה הוא השיג במרמה כ-1.4 מיליון דולר מלשכת האבטלה המקומית, כך עולה מהודעת משרד התביעה הפדרלית במנהטן.
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
מכתב האישום עולה כי החשווד - אלווין גרמן בן ה-41, תושב רובע הברונקס - הגיש לא פחות מ-255 תביעות אבטלה, כל אחת תחת שם אחר, באמצעות פרטים אישיים שנגנבו, לרבות שמות ומספרי סושיאל סקיוריטי.
כתב האישום אף חושף כי חוקרי המשטרה הצליחו להגיע אל גרמן בזכות העובדה שהוא בחר להשתמש בשמו של הכלב שלו - בנג'י - כשאלת הביטחון במרבית החשבונות המזויפים שהוא פתח באתר של לשכת האבטלה.
Defendant charged in $1.4 million covid-19 fraud schemehttps://t.co/jxVPnmNPIu@SecretService @USDOL
— US Attorney SDNY (@SDNYnews) March 17, 2021
חוקרי המשטרה סבורים שגרמן הגיש יותר מ-5,000 תביעות אבטלה תחת השמות השונים, כאשר חלק מהזהויות הגנובות הובילו לתשלום בגובה 17 אלף דולר. כאמור, ההערכה היא שגרמן הצליח להשיג במרמה קרוב ל-1.4 מיליון דולר באמצעות שיטה זו.
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
מעבר לכך שהשימוש במילה "בנג'י" כשאלת הביטחון במאות חשבונות 'שונים' העלה את חשדם של החוקרים, מסתבר שגרמן כלל לא ניסה להסתיר את מעשיו:
"הנאשם גרמן השתמש באותה כתובת IP ואותה שאלת ביטחון כדי להגיש את מרבית התביעות ללשכת האבטלה", מסרה אודרי שטראוס, התובעת הפדרלית הראשית במנהטן.
אם לא די בכך, כאשר שוטרים פשטו על ביתו של גרמן, הם מצאו מחשב ושבו נפתח אתר האינטרנט של לשכת האבטלה, לצד מסמך עם שמות משתמשים וסיסמאות.
אודרי שטראוס, התובעת הפדרלית הראשית במנהטן (צילום: AP)
המקרה של גרמן הוא ממש לא הראשון, וכנראה גם לא האחרון, שבו תושבי ניו יורק מנסים לנצל את הכאוס שנוצר בלשכת האבטלה בעקבות משבר הקורונה. מתחילת השנה הרשויות בניו יורק חשפו כ-425 אלף תביעות אבטלה שהוגשו במרמה, ובשונה מגרמן ברוב המקרים מבצעי התרמית כלל לא רואים את הכסף.
מתחילת משבר הקורונה אשתקד, לשכת האבטלה בניו יורק שילמה יותר מ-65 מיליארד דולר ל-4 מיליון תושבים (ממוצע של כ-16 אלף דולר למובטל) - סכום שבימים כתיקונם ניתן לממן בעזרתו 30 שנות פעילות של לשכת האבטלה.
באופן רשמי, כתב האישום שהוגש נגד גרמן כולל סעיף אחד הונאה מרחוק וסעיף נוסף גניבת זהות בנסיבות מחמירות. אם וכאשר יורשע, הוא צפוי להישלח ל-22 שנים בבית הכלא הפדרלי.