בית המשפט הפדרלי בדאלאס, טקסס דחה את הטענה של ארגון הרובאים הלאומי NRA בדבר פשיטת רגל, החלטה שתחייב את הארגון להגן על עצמו בתביעה שמביאה נגדו מדינת ניו יורק.
תובעים בניו יורק טוענים מזה חודשים רבים כי בכירים בארגון, המעודד נשיאת נשק באופן חוקי על ידי אזרחים, השתמשו בכספי הארגון למטרותיהם האישיות. נשיא האן.אר.איי ויין לה-פייר ובכירים נוספים מואשמים כי שילמו בכספי הארגון על טיסות פרטיות, שהות בחו״ל והטבות שונות לאנשים המקורבים להם, בשווי מצטבר של מיליוני דולרים. החקירה נגדו ונגד אחרים נמשכה מעל לשנה וחצי. לה-פייר טען באוגוסט 2020, עם הגשת התביעה בניו-יורק, שהטענות שעולות נגדו הן חסרות בסיס.
וויין לה-פייר מארח את נשיא ארצות הברית לשעבר, דונאלד טראמפ, בכנס של ה-NRA
הבקשה של האן.אר.איי שמערכת המשפט תכיר בארגון כפושט רגל, נועדה למנוע את התקדמותו של התיק נגד הבכירים בניו יורק. לאחר שבית המשפט דחה את הבקשה, לה-פייר הודה בהצהרה כי הוא הגיש את הבקשה לפשיטת רגל מבלי שקיבל אישור מבכירים אחרים וחברי דירקטוריון. הוא הוסיף שהוא ימשיך להילחם עבור הזכות לשאת נשק על-פי התיקון השני לחוקת ארצות הברית.
המשפט בניו יורק צפוי להתחיל בשנה הבאה, אבל הוא לא יהיה היחיד. התובע הכללי בוושינגטון, די.סי., תובע את הארגון גם כן, ותובע מינוי של סמכות חיצונית שתנהל את תקציב הארגון להבא. כמו כן, הארגון מתמודד עם תביעה גדולה שהגישה נגדו חברת פרסום שאותה הוא שכר בעבר.
אחד מעורכי הדין של האן.אר.איי הסביר שהם הגישו בקשה לפשיטת רגל, כי חששו שריבוי התביעות יוביל ל״מוות באלף חתכים״. כתוצאה מהחקירה הממושכת, ובעקבות מקרי ירי המוני רבים בארצות הברית, התגברה פעילותם של ארגונים אקטיביסטיים שקוראים לחוקק חוקים נוקשים יותר על רכישת נשקים.
מפגינים בארצות הברית קוראים לרפורמה בחקיקה בנוגע לרכישת נשקים
לה-פייר עומד בראש הארגון מאז 1991. בין היתר, הוא מואשם בקבלת הטבות בניגוד לחוק, ובזבז מיליונים על טיולים, כולל כחצי מיליון דולר מכספי הארגון על שמונה חופשות באיי הבהאמאס. הוא הודה שהיה עליו לדווח על ההוצאות ועל מקרים רבים של ניגוד אינטרסים ואמר, ״זו הייתה אחת הטעויות שלי״.