מזכירת משרד האוצר האמריקני, ג'נט ילן, שוחחה היום (שלישי) עם סגן ראש ממשלת סין, ליו הא, וזאת בפעם הראשונה מאז כניסתו של הנשיא ג'ו ביידן לבית הלבן.
(צילום: רויטרס)
ילן שוחחה עם הא על התכנון של ממשל בידן "להמשיך לתמוך בהתאוששות כלכלית" ועל "החשיבות בשיתופי פעולה אזוריים, שהם חלק מהאינטרסים של ארצות הברית", נמסר ממשרד האוצר האמריקני. למרות המתיחות הגיאופוליטית הגדולה בין שתי המעצמות, לארה"ב וסין יש יחסי סחר חזקים מאוד.
השניים סיכמו ביניהם שהיחסים הכלכליים בין שתי המדינות הן "מאוד חשובות", כך על פי ערוץ החדשות הממשלתי של סין, שהוסיף כי הא וילן ניהלו שיחה על מגוון רחב של נושאים, מהמצב המקרו-כלכלי ועד לשיתופי פעולה בתחומים שונים.
עוד נמסר בערוץ הסיני כי השיחה בין הא לילן התנהלה ב"כבוד הדדי" – תיאור שהתקשורת הסינית משתמשת בו לעיתים קרובות, כאשר היא רוצה להעביר מסר אופטימי ולקדם התקשרות חיובית עם ארצות הברית.
כאמור, ילן היא הדרג האמריקני הבכיר ביותר ששוחח עם גורמים בכירים בסין. זאת, ברקע היחלשות הדולר האמריקני בעקבות ריביות נמוכות של הבנק המרכזי בארה"ב אשר מנסה לתמוך בהתאוששות הכלכלה המקומית ממגפת הקורונה. כתוצאה מכך, לפחות באופן חלקי, שער היואן הסיני נמצא בשיאו. הדבר למעשה מייקר את הסחורות הסיניות עבור הקונים האמריקנים.
מוקדם יותר היום, פורסם דו"ח של HSBC Holdings Plc המבשר כי "העושר העולה של סין; מיליונרים ומעמד הביניים מובילים את הדרך" מנבא עולם שבו כמו המיליונרים במדינה אמורה להכפיל את עצמה בחמש השנים הבאות, והמעמד הבינוני יגדל בכמעט מחצית.
מנקודת מבט של מנהל נכסים, סין יכולה להיות הנקודה החמה הבאה עבור לקוחות חדשים, בעיקר מכיוון שהדוח מציג 2 מיליון אנשים בעלי שווי גבוה (HNWIs), אלה ששווים לפחות 1.55 מיליון דולר בנכסים הניתנים להשקעה כמי שיקפצו יותר מפי שניים עד לפחות 5 מיליון עד 2025.
הבנק העריך גם כי מספר בני המעמד הבינוני (כיום עומד על 340 מיליון) יגדל ביותר מ-45% ליותר ל-500 מיליון בתקופה זו.