רשויות הבריאות במחוז המאוכלס ביותר בארצות הברית - לוס אנג'לס - הודיעו החזרת חובת המסכות בחללים סגורים, גם לתושבים שהספיקו לקבל חיסון לקורונה, וזאת לאור הזינוק החד שנרשם בתחלואת הנגיף.
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
מחלקת בריאות הציבור הודיעה מוקדם יותר היום (חמישי) כי המדיניות החדשה תיכנס לתוקף כבר מחרתיים, בשעה 11:59 בלילה ביום שבת.
"כמחוז שבו מיליוני אנשים מתגוררים בו, אנחנו לא נמצאים במקום שבו עלינו להיות", הצהיר ד"ר מונטו דיוויס, קצין הבריאות של המחוז, "האופציה השנייה - להמתין ולא לבצע שינויים כלשהם - לא ריאלית בהתאם למצב כיום".
עוד הסביר ד"ר דיוויס כי ביממה האחרונה אובחנו 1,537 נשאים חדשים - זינוק של 83% בתוך שבוע בודד: "עד שלא נראה שהתחלואה שוב יורדת, מדיניות המסכות תישאר בתוקף", הוא אמר והוסיף, "חבישת המסכות בחללים סגורים צריכה לחזור להיות שגרתית עבור כולם, ללא כל קשר לשאלה האם הם קיבלו את החיסון או לא".
הודעת מחלקת בריאות הציבור
כפי שדיווחנו אתמול, במחלקת בריאות הציבור עוקבים בדאגה אחר "נתוני הקורונה", ובפרט אחר העובדה שבכל אחד מששת הימים האחרונים אובחנו למעלה מאלף נשאים חדשים של הנגיף.
ממוצע הנדבקים בשבוע החולף (כלומר, אחוז הבדיקות החיוביות במהלך שבעת הימים האחרונים) עומד על 2.9%, עלייה קלה לעומת 2.8% ביום שני וזינוק חד לעומת הנתון לפני חודש בלבד, שעמד על 0.3%.
מגמה דומה נרשמת גם במספר חולי הקורונה שמאושפזים בבתי החולים, שעומד כעת על 398. מדובר ב-22 מאושפזים חדשים במהלך יום שלישי (ביום שני דווח על 376 מאושפזים בלוס אנג'לס). מתוכם, 94 מאושפזים בטיפול נמרץ (85 אושפזו בטיפול נמרץ נכון ליום שני).
בכל הנוגע לאשפוזים, אין ספק שהמצב כיום טוב בהרבה לעומת חודשי השיא בחורף האחרון, אז כ-8,000 חולי קורונה היו מאושפזים בבתי החולים בלוס אנג'לס. עם זאת, במחלקת בריאות הציבור עוקבים בדאגה אחר הזינוק במספר המאושפזים בשבועות האחרונים.
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
"למרות שמדובר ברמה נמוכה יותר ממה שראינו במהלך חודשי השיא, הזינוק בתחלואה ובמאושפזים מדאיג ביותר", נמסר מוקדם יותר השבוע מד"ר דיוויס, "אנו רואים שהזינוק הזה הוא בעיקר בקרב תושבים היספאניים ושחורים, ועלינו לעשות הכל כדי למנוע את התפרצות הווריאנט דלתא בקרב האוכלוסיות שכבר נפגעו עמוקות מן המשבר".
עוד מסר קצין הבריאות ש"ברור לחלוטין שנגיף הקורונה והאיומים שלו עדיין נמצאים בחיינו, ועלינו להתמודד עם וריאנט מדבק יותר. הכלי הטוב ביותר שיש לנו בקרב הזה הוא החיסונים".
על אף שידוע שמחוסנים עלולים להידבק בקורונה אף הם, ד"ר כריסטינה גאלי - מנהלת מחלקת שירותי הרפואה במחוז - חשפה נתון מפתיע: "אף אחד מהאנשים שמאושפזים בבתי החולים של המחוז אינו מחוסן לחלוטין. הרוב אינם מחוסנים, ובודדים קיבלו זריקת חיסון אחת. זה מאוד קשה לראות, בייחוד לרופאים ושאר עובדי בית החולים שעומלים שעות כדי להעניק טיפול לחולים. בשלב הזה מדובר במחלה וזיהום שניתן למנוע אותם לחלוטין", היא אמרה.
שדרת הכוכבים המפורסמת, בחודש שעבר (צילום: Getty Images)
למעשה, מגמה זו מורגשת לא רק בלוס אנג'לס, אלא בכל רחבי ארצות הברית. כפי שדיווחנו מוקדם יותר השבוע, מספר הנשאים החדשים הוכפל במהלך שלושת השבועות האחרונים, ולדעת רבים מגמה זו נובעת מהווריאנט דלתא, כמות המתחסנים ההולכת ויורדת והתקהלויות רבות שנרשמו לפני כעשרה ימים, במהלך יום העצמאות האמריקאי.
לפי הנתונים של חוקרי אוניברסיטת ג'ונס הופקינס שבמרילנד, ממוצע הנדבקים היומי במהלך השבוע החולף עומד על כ-23,600. לשם השוואה, ב-23 ביוני נתון זה עמד על 11,300 בלבד.
אם לא די בכך, ישנן שתי מדינות בלבד - דרום דקוטה ומיין - שבהן כמות הנשאים החדשים לא זינקה במהלך השבועיים האחרונים. "זה לא צירוף מקרים שאנחנו רואים את המגמה הזו כעת, 10 עד 14 ימים לאחר סוף השבוע של יום העצמאות", מסביר ד"ר ביל פאוודרלי, מרצה בכיר באוניברסיטת וושינגטון.
במקביל לתזמון, במרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) ממשיכים לעקוב בדאגה אחר ההתפשטות של וריאנט דלתא - המוטציה שהגיעה מהודו - בייחוד באזורים שבהם שיעור המתחסנים נמוך באופן יחסי.
כך למשל, בחמש המדינות שבהן התחלואה של נגיף הקורונה זינקה באופן משמעותי ביותר במהלך השבועיים האחרונים, שיעור המתחסנים נמוך בהשוואה לנתון הלאומי (כ-56%): מיזורי (45.9%), ארקנסו (43%), נבאדה (50.9%), לואיזיאנה (39.2%) ויוטה (49.5%).
למרות העלייה בתחלואת הקורונה, ארצות הברית עדיין רחוקה מאוד מתקופת השיא בחורף הקודם, במהלכה אובחנו כרבע מיליון נשאים חדשים בכל יום. שיפור ניכר נרשם גם במקרי המוות כתוצאה מהידבקות בנגיף - כ-260 ביום לעומת כ-3,400 במהלך חודשי החורף. לדעת רבים, החיסונים לקורונה תורמים לכך.