רשויות הבריאות בלוס אנג'לס מבקשות מתושבי המחוז לשקול מחדש נסיעות וחופשות שתוכננו למדינות שבהן תחלואת הקורונה מזנקת, ביניהן נבאדה ופלורידה - שני יעדים תיירות פופולריים ביותר.
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
"אנחנו ממליצים לכולם, אך בייחוד לכאלה שלא קיבלו את אחד מהחיסונים לקורונה, לשקול מחדש חופשות למדינות שבהן מספר הנשאים החדשים שאותרו בשבוע החולף גבוה במיוחד", הצהיר ד"ר מונטו דיוויס, קצין הבריאות של המחוז, "מדובר במדינות כמו השכנה שלנו נבאדה, פלורידה, מיזורי, ארקנסו, לואיזיאנה ועוד".
חמש המדינות שהוזכרו ע"י ד"ר דיוויס הן חמש המדינות שבהן נתון זה - מספר הנשאים החדשים בשבוע החולף על כל 100 אלף תושבים - הוא הנמוך ביותר בארה"ב.
Wearing a mask indoors with others reduces the risk of both getting & transmitting the virus. We’re requiring masking for everyone while indoors at public settings & businesses, regardless of vaccination status so that we can stop the increased level of transmission we're seeing. pic.twitter.com/xmr77qsmBv
— LA Public Health (@lapublichealth) July 15, 2021
יתרה מכך, חמש המדינות הללו מוגדרות ע"י המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) כבעלות "סיכויי הדבקה גבוהים" - הרמה הרביעית מתוך ארבע. כלומר, תחלואת הקורונה במדינות אלה גבוהה פי 4 עד 7, בהשוואה לקליפורניה.
כך לדוגמה, בקליפורניה אובחנו 36.5 נשאים על כל 100 אלף תושבים במהלך שבעת הימים האחרונים. לשם השוואה, בארקנסו הנתון עומד על 237.4 נשאים על כל 100 אלף תושבים, במיזורי 203, פלורידה עומדת על 183.2, נבאדה על 153.6 ולואיזיאנה על 151.4 נשאים חדשים.
ראוי להזכיר כי מספר הנשאים החדשים בשבוע החולף בלוס אנג'לס גבוה יותר מקליפורניה: 59.2 נשאים חדשים על כל 100 אלף תושבים.
תחלואת הקורונה בשבוע החולף, על פי כל 100 אלף תושבים (צילום: CDC)
בקשתו של ד"ר דיוויס להימנע מנסיעות למדינות אלה מגיעה פחות מיממה לאחר שמחלקת בריאות הציבור בלוס אנג'לס הודיעה על החזרת חובת המסכות בחללים סגורים, גם לתושבים המחוסנים, וזאת על רקע הזינוק בתחלואת הנגיף.
בהודעת מחלקת בריאות הציבור אתמול (חמישי) הוסבר כי המדיניות החדשה תיכנס לתוקף כבר מחר, בשעה 11:59 בלילה ביום שבת.
"כמחוז שבו מיליוני אנשים מתגוררים בו, אנחנו לא נמצאים במקום שבו עלינו להיות", מסר אמש ד"ר קצין הבריאות של המחוז, "האופציה השנייה - להמתין ולא לבצע שינויים כלשהם - לא ריאלית בהתאם למצב כיום".
עוד הסביר ד"ר דיוויס כי ביממה האחרונה אובחנו 1,537 נשאים חדשים - זינוק של 83% בתוך שבוע בודד: "עד שלא נראה שהתחלואה שוב יורדת, מדיניות המסכות תישאר בתוקף", הוא אמר והוסיף, "חבישת המסכות בחללים סגורים צריכה לחזור להיות שגרתית עבור כולם, ללא כל קשר לשאלה האם הם קיבלו את החיסון או לא".
הודעת מחלקת בריאות הציבור
כפי שדיווחנו שלשום, במחלקת בריאות הציבור עוקבים בדאגה אחר "נתוני הקורונה", ובפרט אחר העובדה שבכל אחד מששת הימים האחרונים אובחנו למעלה מאלף נשאים חדשים של הנגיף.
ממוצע הנדבקים בשבוע החולף (כלומר, אחוז הבדיקות החיוביות במהלך שבעת הימים האחרונים) עומד על 2.9%, עלייה קלה לעומת 2.8% ביום שני וזינוק חד לעומת הנתון לפני חודש בלבד, שעמד על 0.3%.
מגמה דומה נרשמת גם במספר חולי הקורונה שמאושפזים בבתי החולים, שעומד כעת על 398. מדובר ב-22 מאושפזים חדשים במהלך יום שלישי (ביום שני דווח על 376 מאושפזים בלוס אנג'לס). מתוכם, 94 מאושפזים בטיפול נמרץ (85 אושפזו בטיפול נמרץ נכון ליום שני).
בכל הנוגע לאשפוזים, אין ספק שהמצב כיום טוב בהרבה לעומת חודשי השיא בחורף האחרון, אז כ-8,000 חולי קורונה היו מאושפזים בבתי החולים בלוס אנג'לס. עם זאת, במחלקת בריאות הציבור עוקבים בדאגה אחר הזינוק במספר המאושפזים בשבועות האחרונים.
"למרות שמדובר ברמה נמוכה יותר ממה שראינו במהלך חודשי השיא, הזינוק בתחלואה ובמאושפזים מדאיג ביותר", נמסר מוקדם יותר השבוע מד"ר דיוויס, "אנו רואים שהזינוק הזה הוא בעיקר בקרב תושבים היספאניים ושחורים, ועלינו לעשות הכל כדי למנוע את התפרצות הווריאנט דלתא בקרב האוכלוסיות שכבר נפגעו עמוקות מן המשבר".
עוד מסר קצין הבריאות ש"ברור לחלוטין שנגיף הקורונה והאיומים שלו עדיין נמצאים בחיינו, ועלינו להתמודד עם וריאנט מדבק יותר. הכלי הטוב ביותר שיש לנו בקרב הזה הוא החיסונים".
על אף שידוע שמחוסנים עלולים להידבק בקורונה אף הם, ד"ר כריסטינה גאלי - מנהלת מחלקת שירותי הרפואה במחוז - חשפה נתון מפתיע: "אף אחד מהאנשים שמאושפזים בבתי החולים של המחוז אינו מחוסן לחלוטין. הרוב אינם מחוסנים, ובודדים קיבלו זריקת חיסון אחת. זה מאוד קשה לראות, בייחוד לרופאים ושאר עובדי בית החולים שעומלים שעות כדי להעניק טיפול לחולים. בשלב הזה מדובר במחלה וזיהום שניתן למנוע אותם לחלוטין", היא אמרה.