גורמים בבית הלבן מודאגים מהעדר מינויים שאושרו על ידי הסנאט תחת הנשיא ג'ו ביידן בהשוואה לממשלים קודמים, כך דווח ביום שישי.
הנשיא ג'ו ביידן (צילום: Getty Images)
הממשל של ביידן נושא את מספר המינויים שאושרו הנמוך ביותר בהיסטוריה האחרונה, ובשמונה החודשים מאז תחילת כהונתו, לא מונה אף שגריר. הנשיא ביידן נמצא מאחור במספר המינויים שאושרו, בהשוואה לדונלד טראמפ, ברק אובמה וגם ג'ורג' וו. בוש.
למרות שהממשל עובד באיטיות בעניין דחיפת אישור המינויים, מאז שנכנס לתפקיד ביידן הגיש יותר מועמדים לסנאט מאשר קודמו. כך אמר דובר של הבית הלבן לרשת 'פוקס ניוז'.
במספרים, רק 124 מתוך 405 המועמדים של ביידן אושרו על ידי הסנאט, ובמשרד החוץ מונו רק 8 מתוך 88 המועמדים שאושרו. כמו כן, הסנאט לא אישר אף אחד מיותר מ-60 המועמדים לתפקיד שגריר ארצות הברית.
לשם השוואה, 126 מתוך 308 המועמדים של טראמפ מונו בפועל עד אוגוסט בשנתו הראשונה כנשיא. ממשל אובמה אישר 243 מתוך 430 מועמדים, והממשל של בוש אישר 291 מתוך 448 אנשים שמונו באותה תקופת זמן.
הלשכה של מנהיג הרוב בסנאט, צ'אק שומר, הפנתה אצבע מאשימה אל הסנאטור הרפובליקני טד קרוז כגורם תורם להיעדר אישור השגרירים. "יש לו אחיזה בכל מחלקת המדינה", אמר הדובר של שומר.
קרוז, שיושב בוועדת יחסי החוץ של הסנאט, חסם עשרות מועמדים בתהליך האישור, וזאת כמחאה על המדיניות של ביידן בנושא הצינור הרוסי 'נורד סטרים 2'. קרוז לא אמר למשך כמה זמן הוא ימשיך עם החרם, אך הדובר של לשכתו אמר כי "הסנאטור קרוז ישתמש בכל המינופים והזכויות שיש לו כסנאטור אמריקני כדי לגרום לממשל ביידן לפעול לפי החוק ויטיל סנקציות על הצינור 'נורד סטרים 2'".
הבית הלבן מסר כי הצעד של קרוז מסכן את ביטחון ארצות הברית על ידי "ערעור של משרד החוץ". "לרבים מהמועמדים האלה אין שום קשר לדאגות שקרוז מצהיר", אמר דובר הבית הלבן, והוסיף כי הבית הלבן נמצא בקשר עם דמוקרטים ורפובליקנים בקונגרס כדי לדחוף את המינויים קדימה.