קרוליינה הצפונית תציג הצעת חוק שתעלה את גיל הנישואין החוקי מ-14 ל-16, וזאת במטרה לשנות את מוניטין המדינה כיעד בו ניתן להתחתן עם קטינים, בעיקר עם ילדות.
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
כמו כן, החוק החדש, אם יעבור, יגביל את הפרש הגילים המותר למינימום ארבע שנים מגיל 16.
כיום, ילדות בגיל 14 יכולות להתחתן אם הן נכנסו להיריון ואם שופט אישר זאת. לפי החוק במדינה, מותר לילדים בגיל 16 להתחתן אם ההורים מאשרים זאת.
קרוליינה הצפונית היא אחת מ-13 מדינות המאפשרות לילדים מתחת לגיל 16 להתחתן, ולתשע ממדינות אלה אין הגבלת גיל בכלל על פי ארגון Unchained at Last, הפועל לאיסור נישואי ילדים. אלסקה, למשל, מאפשרת בחוק חתונה החל מגיל 14.
דרו רייסינגר, רשם המעשים של מחוז באנקומב, אמר כי המדינה תשנה את החוקים "ונגרום לכך שקרוליינה הצפונית לא תהיה עוד בתחתית המדינות" בארצות הברית. עם זאת, הוא הוסיף כי "אנחנו עדיין הולכים להציב הרבה מהילדים בסיטואציה מסוכנת".
רייסינגר ציין כי מחוז באנקומב הוא יעד לנישואי ילדים, ומושך אליו מבוגרים ממדינות אחרות סמוכות שבהן החוקים בדבר נישואים עם קטינים הם נוקשים.
לדבריו, שני שליש מבקשות הנישואין במחוז שלו בשנה שעברה, שכללו לפחות קטין אחד, היו מאמריקנים שגרים מחוץ לקרוליינה הצפונית, ונתן דוגמה לחתונה בין גבר בן 49 מקנטקי שהגיע למדינה והתחתן עם ילדה בת 17. "קרוליינה הצפונית היא אחת המדינות הידידותיות ביותר בדרום שנותנות להם מקלט".
מחוקקים בקרוליינה הצפונית הגדירו את חוק נישואי הילדים כ"פערי דור", אותם הם מקווים לצמצם על ידי הצעת החוק החדשה.
"זה פער בדורות", אמרה הסנאטורית ויקי סוייר, רפובליקנית ממחוז דוידסון, שתחילה הגישה הצעת חוק להעלאת גיל החתונה המינימלי ל-18, אך יחד עם המחוקקים האחרים התפשרו על 16. "אלה היו אנשים מבוגרים, דמוקרטים ורפובליקנים כאחד, שהיו להם סיפורים כאלה של חברי משפחה שהתחתנו והכל היה בסדר".