חברות משלוח וקמעונאות כגון וולמארט, UPS ו-FedEx עוברות לעבודה מאומצת במיוחד וביותר משמרות - כולל במתכונת של 24 שעות ביממה ושבעה ימים בשבוע - כדי לטפל בהפרעות אספקה עולמיות שתרמו לעלייה באינפלציה, כך נמסר מהבית הלבן ביום רביעי.
העדכון הוכרז לקראת פגישתו של הנשיא ג'ו ביידן עם ראשי וולמארט, FedEx ו-UPS שנועד לטפל בצווארי הבקבוק של שרשרת האספקה לפני עונת החגים.
על פי דף עובדות שפרסם הממשל, וולמארט הודיעה כי "תגדיל את העבודה בשעות הלילה באופן משמעותי ובפרויקטים שיוכלו להגדיל את התפוקה בכ-50 % במהלך השבועות הקרובים".
במקביל, UPS הודיעה כי תתחייב לפעול 24/7 ובשיתוף נתונים משופר עם הנמלים כדי להעביר מכולות נוספות.
חברת השילוח הבינלאומית FedEx אף היא הודיעה כי "תפעל לשלב עלייה בעבודה בשעות הלילה עם שינויים בהובלות ובשימוש ברכבות כדי להגדיל את נפח המכולות שתעביר מהנמלים".
UPS ו-FedEx העבירו יחד כ-40 % מהחבילות האמריקאיות בשנת 2020 כאשר בהודעת הבית הלבן נכתב כי "באמצעות החברות הללו יותר מ-3,500 מכולות נוספות בשבוע יעברו מעתה".
לגבי התכנים שבמכולות נמסר כי "המכולות האלה מכילות צעצועים, מכשירי חשמל, אופניים ורהיטים שרכשו האמריקאים באינטרנט או עבור העסק הקטן שלהם, וחלקים שנשלחים למפעלים בארה"ב כדי שהעובדים שלנו ייצרו מוצרים".
(צילום: זירוהדג')
אך לא רק בתחום השילוחים. גם בנמלים עצמם.
נמל לוס אנג'לס יעבור לעבודה במתכונת של 24/7, לאחר שנמל לונג ביץ' החל בפעולה דומה לפני מספר שבועות.
משבר ההיצע והסחורות הקיים מונע בחלקו ממגיפת הקורונה העולמית ומנדט החיסונים הפוטנציאליים.
אלפי מכולות הובלה נמצאות על ספינות משא מחוץ לחוף המערב ומחכות להורדה בנמלי לוס אנג'לס ולונג ביץ'.
הצבר דומה קיים בנמלים בניו יורק ובסוואנה, ג'ורג'יה.
מחסור בעובדי מחסן ובנהגי משאיות ברחבי ארה"ב מהווה סיבה משמעותית לצווארי הבקבוק בשרשראות האספקה הנרשמות בחודשים האחרונים.