לאחר עיכובים ממושכים בשנתיים האחרונות, הרשויות בניו יורק הודיעו השבוע כי טרמינל חדש ומודרני ייבנה בנמל התעופה המרכזי של העיר.
כך ייראה הטרמינל החדש כאשר עבודות הבנייה יושלמו (צילום: רשות הנמלים בניו יורק וניו ג'רזי)
(צילום: רשות הנמלים בניו יורק וניו ג'רזי)
עלות הקמת הטרמינל החדש בנמל התעופה קנדי בקווינס נאמדת בקרוב לעשרה מיליארד דולר, אך רוב המימון יגיע מחברות פרטיות. עם זאת, רשות הנמלים בניו יורק וניו ג'רזי (PANYNJ) תשקיע כשלושה מיליארד דולר, כדי לשדרג את התשתיות לטרמינל החדש.
במסגרת הפרויקט - שזכה לכינוי "New Terminal One", או NTO - טרמינל חדש ייבנה בצדו הדרומי של נמל התעופה קנדי וייפתח באופן הדרגתי (פירוט בהמשך). הטרמינל החדש יהיה הגדול ביותר בנמל התעופה, עם 23 שערי עלייה למטוס ושטח כולל בגודל 223 אלף מ"ר.
(צילום: רשות הנמלים בניו יורק וניו ג'רזי)
(צילום: רשות הנמלים בניו יורק וניו ג'רזי)
למעשה, ב-PANYNJ קיוו להתחיל לבנות את הטרמינל החדש לפני כשנתיים, אולם משבר הקורונה שינה את התוכניות וגרם לדחייה. מושלת המדינה, קאת'י הוקול, התייחסה לכך מוקדם יותר השבוע, בעת הצגת הפרויקט:
"אנחנו רוצים לוודא שכל מי שמגיע לניו יורק יזכה לחוויה טובה ומהירה, ושכל תושבי המדינה יזכו למרכזי תחבורה מודרניים כפי שמגיע להם. זה זמן מושלם לבצע פרויקטים גדולים של תשתיות, ואנחנו רוצים שעבודות הבנייה יחלו ויסתיימו כמה שיותר מהר".
(צילום: רשות הנמלים בניו יורק וניו ג'רזי)
(צילום: רשות הנמלים בניו יורק וניו ג'רזי)
כאמור, הטרמינל החדש ייבנה בצדו הדרומי של נמל התעופה, במקום שני טרמינלים קיימים (1 ו-2) וטרמינל נוסף (3) שעבודות ההריסה שלו הסתיימו ב-2013. עבודות הבנייה צפויות להתחיל בקיץ הקרוב, והטרמינל החדש יפתח באופן חלקי לקראת 2026 (ובאופן מלא עד שנת 2030).
לצד ה-NTO, חשוב לזכור כי בנמל התעופה קנדי גם עוסקים בשלושה פרויקטים משמעותיים נוספים:
אמריקן איירליינס ובריטיש איירווייז משקיעות כ-425 מיליון דולר בהרחבה ושדרוג של טרמינל מספר 8 (בחלקו הצפוני של נמה"ת) - פרויקט שהחל בדצמבר 2019, זמן קצר לפני פרוץ משבר הקורונה.
כמו כן, ב-JFK בונים טרמינל חדש (מספר שש), גם הוא בצד הצפוני של נמל התעופה, שיחובר לטרמינל מס' 5 של חברת הלואו-קוסט ג'ט בלו. עלות הפרויקט נאמדת בקרוב לארבעה מיליארד דולר.
לצד זאת, מוקדם יותר השנה אושרו תוכניות להרחבת טרמינל מספר 4, של דלתא איירליינס, בעלות הנאמדת ב-1.5 מיליארד דולר. עבודות הבנייה צפויות להתחיל בשנה הבאה.