החודשים הראשונים בכהונתו של מנכ"ל טוויטר החדש, פראג' אגרוואל, אימתו את החששות כי תחת הנהגתו פלטפורמת המדיה החברתית תפחית את חופש הביטוי – כך אמרו מבקריו ל'ניו יורק פוסט'.
מנכ"ל טוויטר החדש, פראג' אגרוואל (מתוך טוויטר)
מספר רב של חשבונות של בכירים שונים נחסמו – כולל חבר קונגרס מכהן, ווירולוג, שעזר להמציא את טכנולוגיית החיסון mRNA.
"נראה שבחודש האחרון, במיוחד, טוויטר הגבירה את הצנזורה של אנשים לא רק בימין, אלא גם של אנשים שיוצאים נגד הקונצנזוס", אמר דן גיינור, מארגון האתיקה השמרני למחקר מדיה.
נוסף לכך, מאז שאגרוואל לקח את המושכות לידיים, הפלטפורממה חסמה את אחד מהחשבונות של הנציגה מרג'ורי טיילור גרין מג'ורג'יה, בגין הפרה לכאורה של "מדיניות המידע השגוי על הקורונה".
בתגובה לחסימה לצמיתות, גרין פרסמה ברשת החברתית המתחרה Gettr, כי "זה מדאיג שטוויטר אוסרת את החשבון שלי בגלל מה שהם מכנים 'אינפורמציה שגויה' על הקורונה, מכיוון שהמידע ששיתפתי הוא למעשה מהאתר של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן".
מנהיג המיעוט בבית הנבחרים, קווין מקראתי, תקף את המהלך של טוויטר, והציע שאם חברות הביג-טק מצנזרות שיח אשר מוגן חוקתית, היא צריכה לאבד את ההגנה שיש לה על פי סעיף 230 – החוק הפדרלי שנותן חסינות לפלטפורמות כאלה.
Twitter (all big tech), if you shut down constitutionally protected speech (not lewd and obscene) you should lose 230 protection. Acting as publisher and censorship regime should mean shutting down the business model you rely on today, and I will work to make that happen.
— Kevin McCarthy (@GOPLeader) January 4, 2022
טוויטר גם חסמה לצמיתות את ד"ר רוברט מאלון, אשר לקח חלק בהמצאת טכנולוגיית ה-mRNA, המשמשת בחיסוני פייזר ומודרנה נגד הקורונה, מבלי לזהות את התוכן הפוגע. עם זאת, הפוסטים של מאלון הטילו ספק ביעילותם של החיסונים.
מדען אחר, פרופסור מייקל מקריס, שהתמחה בדימום באוניברסיטת שפילד, נאלץ למחוק ציוץ על סוג חדש של חיסון גד הקורונה הנמצא בפיתוח – או לעמוד בפני חסימה.
מייסד Just The News, ג'ון סולומון, הושעה בגלל שצייץ מאמר על הצהרת מנהל המזון והתרופות, לפיה החיסון המאושר במלואו של Comirnaty, "נבדל מבחינה משפטית" מהמוצר המאושר לשעת חירום של פייזר.
גיינור אמר כי שיטור מחשבות הוא "גלוי יותר" תחת אגרוואל מאשר מייסד ומנכ"ל טוויטר לשעבר, ג'ק דורסי. עוד ציין כי "קבוצת עבודה" חדשה נוצרה על ידי טוויטר, כדי לפקח ולצנזר נאומים סביב יום השנה למהומות בקפיטול.
#ThankYouJack pic.twitter.com/zDwtHXltg3
— Parag Agrawal (@paraga) November 30, 2021
בינתיים, כתב הניו יורק טיימס לשעבר, אלכס ברנסון – אשר התנגד בפומבי לסגרים, תבע את החברה ב-32 מיליארד דולרים, על כך שהוא נחסם באוגוסט 2020, בטענה שייתכן וטוויטר עשתה זאת "בשם הממשל הפדרלי".
"הקשר ההדוק בצורה יוצאת דופן בין ההצהרות ביולי 2021 של בכירי הרשות המבצעת – כולל הנשיא ביידן עצמו – הקוראים לצנזורה על ידי חברות כאלה, והפועלות המיידיות המקבילות של טוויטר נגד מר ברנסון, גורמים לכך שהנושא הזה מצריך בדיקה מעמיקה יותר", נכתב בתלונה.