שתי ענקיות האולטרה-לואו-קוסט בארצות הברית, פרונטיר איירליינס וספיריט איירליינס, הודיעו הבוקר (שני) כי חתמו על הסכם מיזוג, במסגרתה פרונטיר תרכוש את ספיריט ותהפוך לחברת התעופה החמישית בגודלה בארה"ב.
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
באופן רשמי, עלות העסקה נאמדת ב-6.6 מיליארד דולר (פרונטיר תשלם כ-2.9 מיליארד דולר במזומנים ובמניות, ובנוסף תקח על עצמה חובות בגובה 3.7 מיליארד דולר).
כאשר עסקת המיזוג תושלם באופן סופי, פרונטיר צפויה להחזיק כ-51.5% ממניות החברה, ואילו ספיריט תחזיק ב-48.5% מהחברה החדשה. כלל בעלי המניות של ספיריט יקבלו 1.9126 מניות של פרונטיר, כמו גם 2.13 דולר במזומן.
למרות ההודעה על המיזוג, לא ברור מהו השם הצפוי לחברת התעופה החדשה, שכאמור צפויה להפוך לחמישית בגודלה בארה"ב (אחרי אמריקן, דלתא, סאות'ווסט ויונייטד). בנוסף, לא ברור אם מטה החברה החדשה יוקם בדנבר (העיר שבה נמצאת המטה של פרונטיר), במיאמי (בה נמצאת המטה של ספיריט) או בעיר שלישית.
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
עסקת המיזוג אושרה עי"י הדירקטוריון של שתי חברות התעופה במהלך סוף השבוע האחרון, וזוהי עסקת המיזוג הראשונה בתעשיית התעופה האמריקאית מאז 2016, אז אלסקה איירליינס רכשה את וירג'ן אמריקה. לא ברור כיצד הממשל הפדרלי יגיב למיזוג האפשרי, ויתכן שייעשה ניסיון למנוע את המיזוג.
מוקדם יותר היום, המנכ"לים של שתי החברות פרסמו הודעות בעניין המיזוג: "מטרה העסקה היא ליצור חברת לואו-קוסט שתשרת את הנוסעים, תרחיב את ההזדמנויות התעסוקתיות ואף תשרת את בעלי המניות", אמר טד קריסטי, מנכ"ל ונשיא ספיריט, "אנחנו מאמינים שאנחנו מתאימים באופן מושלם לפרונטיר. שתי חברות התעופה מחזיקות בערכים משותפים, לרבות ההתחייבות להציע לנוסעים טיסות מוזלות".
על אף ששמה של חברת התעופה החדשה טרם נחשף, כבר עתה ברור כי מנכ"ל פרונטיר - ביל פרנק - יעמוד בראשה. בהודעה שהוא פרסם הבוקר הוא הצהיר שהעסקה "תיצור את חברת האולטרה-לואו-קוסט התחרותית ביותר בארצות הברית, כאשר מי שיהנה מכך הם הנוסעים".
עסקת המיזוג מגיעה כשנתיים לאחר פרוץ משבר הקורונה, שפגע בתעשיית התעופה האמריקאית בצורה קשה ביותר. חברות הלואו-קוסט כגון ספיריט ופרונטיר הצליחו "לשרוד" את המשבר מכיוון שהן מתמקדות בתיירים (בייחוד תיירות פנים). לעומת זאת, חברות התעופה הוותיקות יותר כגון יונייטד, דלתא ואמריקן, שזקוקות לאנשי עסקים ולתיירים בטיסות בינלאומיות (שני תחומים שטרם התאוששו מהמשבר), מתקשות לצלוח את המשבר.