ממשלת אנגליה בטוחה יותר ויותר כי מגפת הקורונה מקורה מדליפת מעבדה בווהאן, סין. כך על פי דיווח חדש.
המעבדה בווהאן (צילום: AFP)
בעוד שהתיאוריות כי הנגיף הודלף ממכון ווהאן לווירולוגיה נדחתה על ידי ממשלות העולם בתחילת המגפה, עוד ראיות ממשיכות לזלוג ומציגות תמיכה בטענה. פקידי ממשלת בריטניה ארצות הברית ומדינות נוספות החלו לשנות גישה ולקרוא לחקירה נוספת על מקור ההתפרצות.
כעת, מקורות אומרים לעיתון הבריטי 'הטלגרף' כי "ההשקפה הרשמית" בהנהגת בריטניה היא שהנגיף אכן יצא מהמעבדה הסינית, אם כי פקידים מביעים את הדעה הזו בפרטיות ולא בפומבי.
"אני חושב שההשקפה הרשמית [בתוך הממשלה] היא שזה סביר כי דליפה גרמה למגפה. הרבה אנשים כמוני חושבים שזה סביר יותר. אני חושב שהגישות השתנו מעט. תיאוריית ההעברה מבעלי חיים פשוט לא הגיוניות", אמר המיש דה-ברטון, עמית ביו-אבטחה באוניברסיטת קיימבריג'.
"יש דאגה עצומה מפרסום הדבר בציבור, אבל מאחורי דלתיים סגורות רוב האנשים חושבים שזו דליפת מעבדה. והם מגיעים לעובדה שגם אם הם לא מסכימים עם זה, הם חייבים לקבל זאת כאפשרות סבירה", המשיך.
בארצות הברית, אנשי מקצוע רפואיים הפסיקו לדחות על סף את תיאוריית דליפת המעבדה, אם כי רבים ממשיכים להדגיש כי חקירות על מקור הנגיף הן "הסחת דעת".
(צילום: רויטרס)
מנהל המכונים הלאומיים לשעבר, ד"ר פרנסיס קולינס, אמר לרשת 'פוקס ניוז' ביומו האחרון בתפקיד כי הוא "מצטער" שתיאוריית דליפת המעבדה מווהאן הפכה "להסחת דעת עצומה" כל כך במדינה, זאת על אף "שאין ראיות" לכך שיתמכו ברעיון.
לפני כשבועיים, מדענים בהונגריה בדקו גרסה ייחודית של הקורונה, וגילו חומר גנטי המצביע על כך שהזן נבדק במעבדה סינית – מה שמחזק את התיאוריה.
החוקרים "מצאו עקבות של גרסה ייחודית מאוד של נגיף הקורונה לאחר בחינת DNA ומציאת שאריות של אדמה מאנטארקטיקה שנשלחה בזמנו לחברת Sangon Biotech בשנחאי", מדווח ה"דיילי מייל". כמו כן התגלה חומר גנטי מאוגרים סיניים ומקופים ירוקים, "מה שעשוי לרמוז שהנגיף נבדק במעבדה, תוך שימוש בבעלי החיים עצמם או בתאים שלהם", לפי הדו"ח.
ראיות אלה מחזקות את התיאוריה שהנגיף ברח בטעות או דלף בכוונה ממעבדת ווהאן. בנוסף נוכחותן של "שלוש מוטציות מפתח [COVID]" האופייניות לרצפים המוקדמים של הנגיף, נמצאו בבדיקה המדוברת. התגלית סותרת את הטענות שהנגיף קפץ מבעלי חיים לבני אדם באופן טבעי.