הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
הצבעה באו"ם על גינוי רוסיה: אילו מדינות כן תומכות במוסקבה?
בדיון חירום של העצרת הכללית, 141 מדינות קראו לפוטין להוציא מיידית את כוחותיו. אך אחרות, כמו קוריאה הצפונית, סוריה ואריתריאה, לא התנגדו לתוקפנות הרוסית

העצרת הכללית של האו"ם ערכה הצבעה על גינוי התוקפנות הרוסית, שם 141 מדינות הצביעו בעד, 34 נמנעו – וחמש מדינות התנגדו לגנות את מוסקבה.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


(צילום: AP)

 

התפלגות ההצבעות תואמת את התמיכה הבינלאומית באוקראינה שנראתה ברחבי העולם מאז תחילת המתקפות, כאשר הפגנות התקיימו בלונדון, מדריד, פריז, סיאול, קייפטאון ועוד. אפיל ישראל, שהתקשתה תחילה להביע עמדה נחרצת, גינתה את צעדיו של הנשיא ולדימיר פוטין.

בעוד ישנה את האפשרות להימנע מהצבעה, שזו גם הבעת עמדה, ישנן חמש מדינות שהביעו באו"ם את תמיכתן בצעדיה של רוסיה: קוריאה הצפונית, אריתריאה, סוריה, בלארוס – וכמובן, רוסיה עצמה.

בין המדינות שבחרו לא להגיע להצבעה היו סין, הודו, איראן ועיראק, כמו גם אל סלוודור, קובה, דרום אפריקה, סודאן וויאטנם. גם ארמניה, שהייתה חלק מהרפובליקה הסובייטית, נמנעה מלהצביע.

על פי מדד החירות האנושית לשנת 2020 של מכון 'קאטו', רוסיה מדורגת כמדינה ה-115 הכי חופשית על פני כדור הארץ. בלארוס תפסה אז את המקום ה-99, כאשר סוריה הופיעה ברשימה כמדינה העשירית הכי פחות חופשית בעולם. קוריאה הצפונית ואריתריאה – שתיהן דיקטטורות חד-מפלגתיות – אינן מדורגות כלל.

 

 

עם תוצאות ההצבעה, כחלק מישיבת חירום נדירה של העצרת הכללית של האו"ם, רוב מדינות העולם למעשה קראו לרוסיה להסיג את כוחותיה הצבאיים מאוקראינה באופן "מיידי, לחלוטין וללא תנאים". ההחלטה מבכה "על התוקפנות של רוסיה נגד אוקראינה", ומגנה את ההחלטה של הנשיא פוטין להעמיד את כוחותיו הגרעיניים בכוננות.

בעוד שהחלטות העצרת הכללית אינן מחייבות, יש להן משקל פוליטי רב – כאשר ההצבעה ביום רביעי מייצגת למעשה ניצחון סמלי לאוקראינה והגברת הבידוד הבינלאומי של מוסקבה. אפילו בעלת הברית המסורתית של רוסיה, סרביה, הצביעה נגדה.

שליח האו"ם של אוקראינה, סרגיי קיסליציה, כינה את ההחלטה "אחת מאבני הדרך לבניית חומה כדי לעצור" את המתקפה הרוסית. "הם באו לשלול מאוקראינה את עצם הזכות להתקיים. כבר ברור שהמטרה של רוסיה היא לא כיבוש בלבד – זה רצח עם", אמר.

אבל שליח רוסיה חזר והכחיש שמוסקבה מכוונת את המתקפות לאזרחים. ואסילי נבנציה חזר על הטענה שהפעולות של רוסיה הן מבצע צבאי מיוחד, שמטרתו לשים קץ לתקיפות, כביכול, על אזרחים ברפובליקות דונייצק ולוהאנסק.

הוא גם האשים את הכוחות האוקראינים כי הם משתמשים באזרחים כמגנים אנושיים, ופורסים נשק כבד באזורים אזרחיים.

מזכ"ל האו"ם, אנטוניו גוטרש, אמר שהמסר של העצרת הכללית היה "קולני וברור". "תפסיקו את הלחימה באוקראינה – עכשיו", אמר בהצהרה. "תנצור את הרובים – עכשיו. עד כמה שהמצב גרוע עבור האנשים באוקראינה כרגע, הוא מאיים להחמיר הרבה הרבה יותר. השעון המתקתק הוא פצצת זמן".

0% לא
100% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE