תת הגרסה של האומיקרון, המכונה BA.2 מתפשט במהירות ברחבי העיר ניו יורק. כך על פי גורמי בריאות רשמיים, שמסרו כי כעת בערך אחד מכל עשרה מאומתים חולה בווריאנט.
ניו יורק (צילום: Shutterstock)
"בין ה-27 בפברואר ל-5 במרץ, התוכנית של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן עבור אזור 2 (ניו יורק, ניו ג'רזי, איי הבתולה ופורטו ריקו) העריכה כי 100% מהדגימות היו שייכות לווריאנט האומיקרון. במהלך תקופת זמן זו, 82.7% מהמאומתים זוהו עם BA.1.1.529, ו-17.3 אחוזים זוהו עם BA.2", נמסר מהמדינה.
על פי הערכות המדענים, ה-BA.2, אשר מכונה "האומיקרון החמקני", מדבק בכ-30% יותר מהאומיקרון המוכר. עם זאת, על אף התפשטותו המהירה, ארגון הבריאות העולמי, ה-WHO, דיווח בשבוע שעבר כי האומיקרון BA.1 נותר הווריאנט השולט.
בהצהרה שפורסמה בחודש שעבר, הסוכנות של האו"ם הסבירה שה-BA.2 שונה מ-BA.1 ברצף הגנטי שלו, כולל כמה הבדלים בחומצות אמינו בחלבון הספייק ובחלבונים אחרים.
"מחקרים הראו כי ל-BA.2 יש יתרון צמיחה על BA.1. מחקרים מנסים להבין את הסיבות ליתרון זה, אך בינתיים נתונים ראשוניים מצביעים על כך ש-BA.2 נראה מטבעו יותר מועבר מ-BA.1, אשר כרגע עדיין השושלת הנפוצה ביותר של האומיקרון", נמסר מהסוכנות. עם זאת, "נראה שההבדל בהעברה קטן בהרבה מההבדל בין האומיקרון לדלתא".
התת-ווריאנט הזה נקרא "האומיקרון החמקני" מאחר שהוא מופיע בצורה שונה בבדיקות הקורונה המוכרות מאשר גרסת האומיקרון הדומיננטית.
אך על פי המחקרים הקיימים, נראה כי החיסונים נגד הקורונה פועלים באופן יעיל גם נגד ה-BA.2, בדיוק כמו שהם יעילים נגד האומיקרון הדומיננטי.
לפני ימים אחדים, מנהלת ה-CDC, ד"ר רושל ולנסקי, אמרה כי לדעתה הנגיף הוא כאן כדי להישאר, והיא יצטרף לנגיפים אחרים בדרכי הנשימה, אשר נוטים להתפשט במהלך חודשי החורף הקרים.
"אני צופה שזה כנראה יהיה וירוס עונתי", אמרה ד"ר ולנסקי, אך הסתייגה: "הייתי אומרת, שימו את המסכות שלכם במגירה, ותצפו לכך שאולי תזדקקו להן שוב – ובתקווה שלא. נרצה להיות ערניים יותר במהלך עונות מסוימות".