ד"ר אנתוני פאוצ'י, הרופא הראשי של הבית הלבן, שינה את הטון לגבי האופן שבו ארצות הברית נאבקת בקורונה, ואמר בראיון כי כעת כל אינדיבידואל אחראי לבצע הערכות סיכון רפואיות משלו.
פאוצ'י (צילום: רויטרס)
"זה לא ייגמר… ומה שהולך לקרות זה שאנחנו הולכים לראות שכל אדם יצטרך לעשות את החישוב שלו לגבי כמות הסיכון שהוא רוצה לקחת", אמר פאוצ'י, שעומד בראש צוות המשימה למאבק בקורונה, בראיון לרשת החדשות ABC.
לדבריו, האמריקנים יצטרכו לשקול בעצמם גורמים כמו גיל, מצב חיסון, האם הם בקבוצת סיכון או יש סביבם אנשים עם מצב בריאותי פגיע.
"אנחנו בנקודה שבה במובנים רבים, נצטרך לחיות עם מידה מסוימת של וירוס בקהילה", אמר. "הדרך הטובה ביותר למתן את זה, היא להתחסן, וכדי לקבל זריקת בוסטר אם אתם זכאים".
פאוצ'י עדיין הזהיר כי "יש חשש שאנו רואים עלייה במקרים", אך ציין כי "זה לא בלתי צפוי שנראה עלייה כשאנחנו חוזרים על שיטות ההפחתה".
דבריו של הרופא הראשי מגיעים על רקע התפשטות תת-ווריאנט של האומיקרון, BA.2, ברחבי ארצות הברית, שהפך לזן הדומיננטי במדינה.
אם זאת, נשמע כי פאוצ'י מיישר קו עם המציאות בשטח, מאחר שרק לפני שלושה שבועות הוא התבטא בצורה אחרת כאשר הזהיר מפני עלייה חדה של הווריאנט החדש, והזהיר את האמריקנים מפני אפשרות לסגר נוסף.
תושבי ארצות הברית צריכים "להיות מסוגלים להיות על הציר" שבין אורח חיים רגיל לבין הצעדים אשר ננקטים כדי להאט את התפשטות הנגיף, אמר. "אם אנחנו רואים תפנית וזינוק מחדש, עלינו להיות מסוגלים לחזור לאמצעי ההפחתה שתואמים את המצב. אנחנו לא יכולים סתם להגיד, 'סיימנו, אנחנו ממשיכים הלאה'".
כאמור, התת-ווריאנט החדש הפך לדומיננטי, ועל פי נתונים מלפני שבוע, שפורסמו על ידי המרכז לבקרת מחלות ומניעתן, ה-BA.2 מהווה 72% מכלל המקרים ברמה הלאומית.
עם זאת, נראה כי האמריקנים יחסית מוגנים מפני הגרסה הזו: "התפשטות האומיקרון בחורף הפכה לגורם מגן מפני חומרת וריאנט ה-BA.2. רוב האמריקנים מחוסנים, והידבקות והחלמה מהאומיקרון העניקו לרבים את המקבילה ל'זריקת בוסטר' של נוגדנים".