הנשיא ג'ו ביידן הכריז ביום חמישי על חבילת סיוע צבאית ענקית נוספת לאוקראינה בשווי של 800 מיליון דולר, מה שמביא את הסכום הכולל שהוציאה ארה"ב בסיוע לאוקראינה ליותר מ-3.4 מיליארד דולר מאז החלה הפלישה, לפני חודשיים בדיוק.
(צילום: רויטרס)
הסיוע מגיע חודש לאחר שהבית הלבן הכריז על הסבב הראשון של העברת נשקים, גם על סך 800 מיליון דולר, מה שכלל בין היתר מסוקים ונושאי כוח משוריינים.
החבילה הנוכחית, לטענתו של ביידן, הותאמה כדי לסייע לכוחות האוקראינים באזור דונבאס המזרחי, שם מתמקדת המלחמה. אם הכוחות הרוסים יצליחו לכבוש את האזור, הפירוש הוא שלרוסיה תהיה מסדרון יבשתי דרומי לחצי האי קרים שכבר סופח בשנת 2014.
אז מה כוללת חבילת הסיוע הנוכחית?
72 יחידות של הוביצר - סוג של תותח היורה פגזים.
72 כלי רכב טקטיים לגרירת הוביצרים.
144,000 ארטילריה.
121 מל"טים של Phoenix Ghost.
ביום חמישי, דובר הפנטגון ג'ון קירבי אמר כי חבילת הסיוע נבנתה תוך "התייעצות" מלאה עם אוקראינה, והנשק שנשלח "מספק מספיק ארטילריה כדי לצייד חמישה גדודים אוקראינים לשימוש פוטנציאלי בדונבאס".
"אני רוצה להדגיש שוב, שמה שאנחנו מספקים נעשה בהתייעצות מלאה עם האוקראינים ושהם מאמינים שהמערכות הללו יועילו להם במאבק", אמר קירבי. "היכן ומתי הם ישתמשו בנשקים, זה תלוי בהם כמובן".
ביום חמישי, הפנטגון אמר כי הנשק יעזוב את ארה"ב בשעות הקרובות ויגיע לאירופה, משם לאוקראינה. גורמים במערכת ההגנה אמר כי הם צופים שהמשלוח הראשון "יהיה בידיים אוקראיניות עד הסוף של סוף השבוע".
בתוך כך, נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי, אמר ביום שבת כי מזכיר המדינה אנתוני בלינקן, ומזכיר ההגנה לויד אוסטין, יגיעו ביום ראשון לקייב לביקור רשמי - כאשר מדובר בגורמים הבכירים ביותר בדרג המדיני האמריקני שמגיעים למדינה מאז פלשו הכוחות הרוסים. יש לציין כי הבית הלבן לא אישר את הפרסום.