חבר במועצת עיריית ניו יורק הציג השבוע הצעת חוק חדשה, במסגרתה כלל בתי הספר הציבוריים בעיר יציינו מדי שנה את "יום המורשת היהודית", וזאת במטרה להיאבק באנטישמיות שפוקדת את התפוח הגדול בשנים האחרונות.
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
יוזם הצעת החוק הוא שון אבראו - נציג המחוז ה-7 (אזור האפר ווסט סייד) במועצת העיר. אבראו עצמו אינו יהודי, אך שבעה יהודים החברים במועצה כבר הספיקו להביע את תמיכתם בהקמת יום המורשת היהודית.
לדבריהם, יום שלם שיוקדש לטובת לימודים על העם היהודי, החגים השונים והמנהגים, עשוי לסייע לבלום את גל האנטישמיות, שכזכור הגיע לשיא בשנה שעברה כאשר מפגינים פרו-פלסטינים תקפו יהודים במהלך מבצע "שומר החומות" ברצועת עזה. עם זאת, גם חשוב לזכור שמדי שבוע דווח על תקריות אנטישמיות שונות בעיר, החל מהטרדה של הקהילה החרדית וכלה בהשחתה של בתי כנסת.
Jewish Heritage Day will give our young, Jewish New Yorkers the chance to see themselves in their history classes. We must represent the full diversity of the Jewish experience in our schools and commit to combatting bias and hate in any form.https://t.co/Sg37DqGszj
— Shaun Abreu (@ShaunAbreu) May 6, 2022
"היום אני גאה להציג חקיקה שתביא להקמת 'יום המורשת היהודית' בכל בתי הספר שלנו", צייץ אבראו והמשיך, "עלינו להיאבק באנטישמיות באמצעות החינוך, וביום זה נוכל לכבד את המורשת של העם היהודי באמריקה - מורשת הקיימת מזה 350 שנה".
חבר מועצת העיר שון אבראו (צילום: שון אבראו)
אריק דינוביץ', נציג המחוז ה-11 (אזור הברונקס) במועצת העיר, התייחס להצעת החוק ואמר: "אירועי השנים האחרונות וסקרים שפורסמו לאחרונה מעידים על כך שישנו חוסר ידע בנוגע להיסטוריה של העם היהודי והצלקות שהשואה השאירה עלינו. הצעת החוק הזו תעודד את בתי הספר להשקיע בחינוך היהודי ואף תכיר בכך שישנם אנשים מרקעים שונים המתגוררים בעיר שלנו. ניתן לסיים את האנטישמיות רק באמצעות חינוך, ואני גאה בכך שהצעת החוק הזו מכוונת למטרה זו".
חשוב לציין שמשרד החינוך בניו יורק כפוף ללשכת ראש העיר ולא למועצת העיר, כך שלא ברור כיצד בדיוק ייראה "יום המורשת היהודית". עם זאת, אבראו הסביר שהרעיון הכללי הוא ליצור יום שבו תלמידי בתי הספר יוכלו "לבקר במוזיאונים יהודים, לשוחח עם ניצולי שואה ופעילויות נוספות שבעזרתן ניתן להבין את החוויה היהודית בארצות הברית".
בהצעת החוק אף צוין כי כיום, בתי הספר הציבוריים במדינה מחויבים ללמד מעט מאוד על העם היהודי: "תלמידים בניו יורק לומדים על אנטישמיות כאשר הם לומדים על השואה. עם זאת, בתי הספר אינם מחויבים ללמד על ההיסטוריה היהודית באמריקה, שקיימת מזה 350 שנה. יהודים רבים היגרו למדינה הזו לפני הכרזת העצמאות כי הם רצו להנות מחופש הדת ולברוח מרדיפה".
כאמור, אבראו הציג את הצעת החוק השבוע, ובקרוב יחל שלב הדיונים במועצת העיר.