בסוף חודש מרץ, יו"ר ועדת האנרגיה של הקונגרס הרוסי, פאבל זבלני, הודיע במסיבת עיתונאים שרוסיה פתוחה לקבלת ביטקוין עבור ייצוא משאבי הטבע שברשותה.
"כשזה מגיע למדינות ה'ידידותיות' שלנו, כמו סין או טורקיה, שאינן לוחצות עלינו, אז אנחנו מציעים להן כבר זמן מה להעביר תשלומים למטבעות הלאומיים, כמו הרובל והיואן", אמר זבלני.
"עם טורקיה, זה יכול להיות לירה ורובל. או יכול להיות גם מגוון של מטבעות, וזה נוהג מקובל לחלוטין. אם הם רוצים ביטקוין, אז נסחור בביטקוין".
ובעוד עד לא מזמן התמקדו הדרישות ב"רובלים תמורת גז", ולכן גם הרובל זינק לשיאים, היום נראה כי סוכנות הידיעות Interfax מצטטת גורם ממשלתי בכיר שהודיעביום שישי שרוסיה גם שוקלת לאפשר שימוש במטבעות קריפטוגרפיים בצורה סדורה ככלי מרכזי לעיבוד תשלומים בינלאומיים.
"הרעיון של שימוש במטבעות דיגיטליים בעסקאות עבור הסדרים בינלאומיים נמצא בדיון פעיל", מסר איוון צ'בסקוב, ראש מחלקת המדיניות הפיננסית במשרד האוצר הרוסי.
על פי הדיווחים, הדיונים נמשכים כבר חודשים ולמרות שהממשלה מצפה שמטבעות קריפטוגרפיים יעברו רגולציה חוקית כאמצעי תשלום במוקדם או במאוחר, הרי שטרם הושגה הסכמה.
בתוך כך, משרד האוצר הרוסי דן בהוספת ההצעה בנושא תשלומים בינלאומיים לגרסה מעודכנת של טיוטת חוק חדש בנושא, מה שאומר שההצעה עברה מ'רעיון' לאופרציה שכבר נמצאת בתהליך, כך דיווח העיתון Vedomosti ביום שישי, תוך ציטוט פקידי ממשלה.
מתן אפשרות לקריפטו להפוך לאמצעי הסדרי סחר בינלאומיים יעזור להתמודד עם ההשפעה של הסנקציות המערביות, שגרמו לגישה של רוסיה למנגנוני תשלום חוצי גבולות מסורתיים להפוך ל"מוגבלת", אמר צ'בסקוב.
פתיחותה של רוסיה לקבל ביטקוין שינתה את המומנטום הקיים במדינה שעד השנה שעברה דחתה על הסף קבלת מטבעות דיגיטליים או קריפטוגרפיים כבעלי ערך.
"אני מאמין שיש לזה ערך", אמר אז פוטין, בהתייחס לביטקוין, "אבל אני לא מאמין שאפשר להשתמש בזה בסחר בנפט" אמר בסיוג דבריו.
הגודל הנוכחי של שוק הביטקוין והנזילות שלו אכן מעוררים שאלות לגבי האם ניתן להשתמש במטבע זה באופן נרחב על ידי מדינות בסחר בינלאומי.
עם זאת, כפי שציינו בעבר, על ידי פתיחות לאפשרות ובסופו של דבר ביצוע עסקאות עם גורמים מעוניינים, רוסיה יכולה להוות את הבמה למגמה קרובה שבה מדינות בוחרות לבצע עסקאות במערכת המוניטרית הגלובלית חסרת האזרחות.