ראש עיריית ניו יורק מנסה למנוע את אירוע הירי הבא בתחום שיפוטו, בעיקר לאחר הירי ההמוני ברכבת התחתית, והעלה את הרעיון לפרוס סורקים שיכולים לזהות אם אדם נושא אקדח לתוך מערכת התחבורה, לפני שתהיה לו ההזדמנות להשתמש בו.
הטכנולוגיה לסרוק במהירות מספר גדול של אנשים כדי לאתר נשק כבר קיימת, והיא נמצאת בשימוש בעיקר במקומות הומי אדם, כמו אצטדיוני ספורט או פארקי שעשועים.
אבל מומחי אבטחה אומרים שהתקנת מערכת כזו ברכבת התחתית באופן כזה שיעשה הבדל משמעותי - היא קשה עד בלתי אפשרית.
הבעיה היא לא בהכרח בטכנולוגיה - אלא בכך שלצד הסורקים הללו צריך מפעילים אנושיים שיוכלו להתעמת עם אותם אנשים שנושאים נשק חם.
"מבחינה לוגיסטית, זה יהיה סיוט. אתה תצטרך לקשור לזה הרבה שוטרים", אמר ג'יימס דולי, מפקד בדימוס ממשטרת ניו יורק. "יש לנו מאות תחנות רכבת, ולהציב מישהו בכל כניסה לתחנה זה בלתי אפשרי מבחינה לוגיסטית".
ראש העיר אריק אדמס, לשעבר שוטר בניו יורק, הודה באתגרים המוצבים בפני הרעיון - אך אמר כי עדיין שווה להציב את המערכת במקומות נבחרים, לפחות כגורם הרתעה. "אנחנו רוצים פשוט לשים אותן בתחנה במקום כלשהו, כדי שאנשים לא יידעו שהיא שם - בדומה למה שאנחנו עושים עם מחסומי מכוניות", אמר ראש העיר.
(צילום: Shutterstock)
הדחיפה לשיפור אבטחת הרכבת התחתית בעיר התחזקה בחודש אפריל, לאחר שחמוש פיזר פצצות עשן ופתח באש בתוך קרון הרכבת, אז פצע עשרה בני אדם. ואז, ב-22 במאי, חמוש אחר רצח ביריות נוסע, ככל הנראה כמתקפה אקראית.
יום לאחר מכן, אדמס שוב הביע את הנכונות שלו לפרוס את טכנולוגיית סינון הנשק - ועד מהרה התבצע הטבח בסופרמרקט בבאפלו, והירי ההמוני בבית הספר היסודי בטקסס.
המערכת עליה אדמס נושא את עיניו היא טכנולוגיה המשתמשת בחיישנים כדי לזהות מתכות, אך גם יכולה לקבוע את צורתו של החפץ, בזמן שאנשים חולפים על פניו ללא הפרעה. המערכת יכולה לסרוק 3,600 אנשים בשעה, אך היא לא מדויקת במאת האחוזים.
לכן, יש צורך בכוח אדם בשטח - מה שעלול להיות יקר מאוד. "אם יש אדם שנחוש לבצע תקיפה, אתה לא צריך רק מאבטח - אתה צריך שוטר", אמר דונל הארווין, חוקר מדיניות בכיר, אך הודה כי מאותה סיבה של מחסור בכוח אדם שגם ככה קיים, "צריך להשקיע בטכנולוגיה".