נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי מפעיל לחץ על מנהיגים אמריקאים לנתק קשרים סמליים ותרבותיים עם רוסיה, זאת כאשר המלחמה במזרח אירופה עברה את רף מאה הימים.
שיקגו ומוסקבה (צילום: Shutterstock)
זלנסקי נאם בוועידת ראשי הערים השנתית של ארצות הברית, שם הפציר בהם לנתק כל קשר "אחווה" בין כמה ערים בארה"ב ורוסיה, כאשר ציין את "הערים התאומות" של המדינות - כמו שיקגו עם מוסקבה, וג'קסונוויל, פלורידה, עם מורמנסק.
"מה הקשרים האלה נותנים לך? כנראה כלום", אמר הנשיא. "אבל הם נותנים לרוסיה את ההזדמנות להגיד שהיא לא מבודדת, על אף שהחלה מלחמה כזו… תלחצו עוד יותר על רוסיה. אל תעזרו לה להצדיק את עצמה. אל תשמרו איתה קשרים. ובבקשה, אל תאפשרו לאלה שהפכו לרוצחים לקרוא לך אחי או אחותי".
על אף שזלנסקי הזכיר את שיקגו, יש לציין כי העיר כבר השעתה את מעמד מוסקבה כעיר אחות עוד בחודש מרץ, קצת אחרי שהכוחות הרוסים פלשו לאוקראינה.
נוסף על כך, במקום לשמור על קשרים תרבותיים עם רוסיה, זלנסקי דחק בראשי הערים האמריקאיות לקחת חלק במאמצי השיקום של ערים אוקראיניות שינזוקו במהלך המלחמה.
"קחו חסות על עיר, אזור או תעשייה שנהרסה על ידי מתקפות רוסיות, ועזרו לבנות אותן מחדש עם הטכנולוגיה העדכנית ביותר", אמר. "זה עשוי להיות הפרויקט הכלכלי הגדול ביותר של זמננו, שיחזק את אוקראינה ואת כל מדינה או חברה שתשתתף בשיקום שלאחר המלחמה".
מערכת יחסים בין ערים תאומות נחשבת בדרך כלל לקשר בין שתי קהילות בשתי מדינות שונות בעולם. לכל עיר יכולות להיות עשרות אחיות, ומערכות יחסים עשויות להתמקד בחיזוק הקשרים התרבותיים, החינוכיים, העסקיים או הכלכליים בין השתיים.
כזכור, חודש לאחר פרוץ המלחמה מועצת עיריית לוס אנג'לס החליטה לקבל את בירת אוקראינה, קייב, כעיר התאומה שלה, מהלך אשר בעיקר מדגיש את ה"מחווה הסמלית לסולידריות".
"כמנהיגים מקומיים, אנחנו רוצים לומר משהו, לעשות משהו ולפעול במטרה להראות אי הסכמה קולקטיבית אל מול המתקפה הזו על המין האנושי", אמר חבר המוצה ג'ו בוסקאינו.
קייב הפכה לעיר התאומה ה-26 של לוס אנג'לס, והצטרפה לערים כמו אתונה, ברלין, בורדו, טייפה (טייוואן), וונקובר ועוד.