סנאטור דמוקרטי לשעבר, דאג ג'ונס, דחה את החששות והביקורות לגבי מחירי הדלק הגבוהים והאינפלציה ששוברת שיאים, ואמר כי ממשל ביידן למעשה "הציל את הכלכלה".
(צילום: Shutterstock)
ג'ונס העניק בסוף השבוע האחרון ראיון לרשת MSNBC, שם הוא נשאל לגבי הסקרים שמראים שרוב האזרחים האמריקאים מסתייגים מהאופן שבו הנשיא ג'ו ביידן טיפל בכלכלה, ושזה נושא שישפיע על הבחירות שלהם בנובמבר הקרוב.
בתגובה, ג'ונס הציע שהמצביעים צריכים להקשיב יותר למסרים החיוביים לגבי הכלכלה, וכאמור שיבח את תגובתו של ביידן במהלך מגפת הקורונה.
"אני חושב שהנושא פה זה המסרים שמועברים, לא פחות. אני חושב שמה שממשל ביידן עשה זה באמת להציל את הכלכלה הזו", אמר הסנאטור לשעבר. "הם העבירו חבילת קורונה שהחזירה כסף והניעה את הכלכלה".
בניגוד לתחושת רבים בארצות הברית, ג'ונס טען כי הכלכלה "לא במצב כל כך רע. הנשיא ביידן יצר יותר מקומות עבודה מכל אדם בהיסטוריה. לפחות תוך זמן קצר מאוד".
ג'ונס טען שיש "תפיסה" לפיה הכלכלה במצב גרוע יותר בגלל האינפלציה, אבל הוסיף שהיא לא משנה את הרגלי ההוצאות או תוכניות הנסיעה של אנשים, והסיבה לכך היא ש"השכר גדל".
סטיקרים שהופצו בתחנות דלק בפנסילבניה
כמו כן, הוא דחק בעמיתיו הדמוקרטים "להתחיל לתת קרדיט" על החלקים הטובים של הכלכלה, "ויש הרבה מהם".
"אני חושב שהנשיא ביידן ודמוקרטים אחרים ברחבי המדינה צריכים להפסיק להתבכיין על זה, ולהתחיל לדבר על הדברים הטובים שהממשל עשה", הוסיף ג'ונס.
סקרים רבים שמתפרסים מדי שבוע מראים שאחד הדאגות העיקריות של תושבי ארצות הברית היא האינפלציה הגואה, ורבים מפנים את האצבע המאשימה לעבר הנשיא ביידן. כמו כן, רבים ענו בסקרים כי מצבם הכלכלי גרוע יותר מאשר לפני שנתיים.
בנאומים רבים, ביידן מאשים את הנשיא הרוסי ולדימיר פוטין בעליית המחירים הקיצונית בארצות הברית. כך למשל, באפריל האחרון הוא אמר לקהל בקרוליינה הצפונית: "מה שאנשים לא יודעים, זה ש-70% מהעלייה באינפלציה הייתה תוצאה של עליית המחירים של פוטין, בגלל השפעת מחירי הנפט".