מקדונלד'ס מקצצת במזונות מזינים כסלטים, כריכי עוף בגריל, ופרפה פירות ויוגורט בניסיון לייעל פעילות, ולהציע זמני הגשה מהירים יותר תוך שימוש בפחות אנשי צוות.
אנליסט BTIG, פיטר סאלח, אמר לבלומברג שמזונות בריאים יותר לא יחזרו למקדונלד'ס בזמן הקרוב במטרה להגדיל רווחיות על רקע עליה במחירי סחורות ושכר עבודה יקר.
מאז המהלך, מקדונלד'ס הורידה את זמני ההמתנה ב-30 שניות. "עם המחסור בכוח אדם, מנסים לשמור על התפריטים כמה שיותר יעילים ופשוטים", אמר סאלח.
"עבור רבים מהמסעדות, התפריטים מתנפחים עם פריטים חדשים, אז אתה חותך את זה כדי לעזור במהירות המכירה".
המפתח לצמיחת המכירות בזמנים מאתגרים אלה של עליות גבוהות ומחסור בכוח אדם הוא נתיבי רכב יעילים לדרייב-ת'רו:
"אנחנו אוהבים נסיעה מהירה, לקוחות מרוצים וצוותים מרוצים", אמר בכיר בחברה, אך צרכנים המודעים לבריאות הם המפסידים הגדולים ביותר מהתפריט החדש של מקדונלדס.
"המעבר שלנו לתפריט מוגבל, הכולל הורדת עשרות פריטים פחות פופולריים מהתפריטים, סייע לפשט את התפעול עבור צוות המסעדה שלנו, תוך שיפור חווית הלקוחות שלנו".
"אנחנו ממשיכים להעריך את התפריט שלנו דרך עדשה זו כדי לשפר את הדיוק והמהירות של ההזמנה", מסרה החברה תוך התעלמות מסוגיית הבריאות.
חברת המחקר של תעשיית המזון Datassential מצאה שתפריטי המסעדות בשנים האחרונות צומצמו ביותר מ-10% בממוצע. לפחות 60% מהמסעדות בשנת 2021 צמצמו את קטגוריות התפריט, המתאבנים, הקינוחים והמשקאות כאשר בורגר קינג היא עוד רשת מסעדות מזון מהיר שהסירה לאחרונה סלטים.
טום קוק, מנהל בחברת הייעוץ למסעדות King-Casey, אמר שהאפשרויות הבריאותיות של מקדונלד'ס מעולם לא היו מניע משמעותי בהכנסות החברה.
"תמיד צריך משהו חדש כדי להניע את התנועה, במיוחד בימים אלה", אמר קוק, שעבד עם מקדונלד'ס באמצע שנות ה-2000 כדי לעזור להציג קומץ סלטים חדשים, כולל אחד עם תפוחים.
קוק אמר שהמנות הירוקות היו עניין גדול באותה תקופה - למרות שההנהלה ידעה שלעולם לא תתחרה במכירות ההמבורגרים. המטרה עם הסלטים הייתה למשוך סועדות ובעיקר אמהות עם ילדים, לדבריו.
"הנה מקרה של ידיעה שזה לעולם לא יהיה פופולרי וימכור הרבה, אבל אנחנו הולכים לעשות מזה סיפור גדול כדי לתקשר שאנחנו בריאים", אמר.
"זה היה בעדיפות גבוהה מאוד".
לינדזי מויר, תזונאית בכירה במרכז לשמירה על מזון/בריאות למען האינטרס הציבורי, אמרה שמקדונלד'ס לוקחת "צעד ענק אחורה" על ידי גרירה של פריטים בריאים ב-13,000 מסעדות בארה"ב.
"אתם צריכים לתהות אם מקדונלד'ס כמעט ויתרה על הניסיון להעמיד פנים שיש להם משהו להציע לאנשים שרוצים פריטים בריאים יותר", אמרה מויר.
תוהה כיצד ציון ה-ESG של מקדונלד'ס ישתנה לאחר שהתפריט הלא בריא החדש ימשיך להפוך את האמריקאים לעוד יותר שמנים.