החל מיום רביעי, מיקרוסופט לא תתמוך יותר בדפדפן שפעם היה דומיננטי ושגדודי גולשי אינטרנט אהבו לשנוא - ושכמה עדיין טוענים שהם מעריצים.
האפליקציה בת ה-27 מצטרפת כעת לטלפונים של BlackBerry, מודמים בחיוג, ו-Palm Pilots כחלק מפח האשפה של ההיסטוריה הטכנולוגית.
הקץ של האקספלורר לא בא במפתיע: לפני שנה, מיקרוסופט הודיעה שתשים קץ לאינטרנט אקספלורר בתאריך ה-15 ביוני 2022, ודחפה משתמשים לדפדפן ה-Edge שלה אשר הושק ב-2015.
החברה הבהירה שהגיע הזמן להמשיך הלאה.
"לא רק ש-Microsoft Edge היא חוויית גלישה מהירה יותר, מאובטחת ומודרנית יותר מ-Internet Explorer, אלא שהיא גם מסוגלת לתת מענה לדאגה מרכזית: תאימות לאתרים, יישומים ישנים, ויישומים מדור קודם", מסר שון לינדרסיי, המנהל הכללי של Microsoft Edge Enterprise בפוסט בבלוג שפירסם במאי 2021.
משתמשים סימנו את הסוף של אקספלורר בטוויטר, וחלקם התייחסו אליו כ"רווי באגים ולא מאובטח" או "הדפדפן המוביל להתקנת דפדפנים אחרים".
עבור אחרים זה היה רגע לנוסטלגיה של שנות ה-90, בעוד הוול סטריט ג'ורנל ציטט בחור בן 22 שהיה עצוב לראות את IE הולך.
מיקרוסופט הוציאה את הגרסה הראשונה של Internet Explorer בשנת 1995, העידן הקדום של גלישה באינטרנט שנשלט על ידי הדפדפן הראשון הפופולרי ביותר Netscape Navigator.
ההשקה של הדפדפן סימנה את תחילת הסוף של Navigator.
מאז, מיקרוסופט המשיכה לקשר בין האקספלורר ובין מערכת ההפעלה Windows הקיימת בכל מקום עד שאנשים רבים פשוט השתמשו בה כברירת המחדל במקום Navigator.
משרד המשפטים תבע בעבר את מיקרוסופט ב-1997, ואמר שהיא הפרה צו קודם בכך שדרשה מיצרניות המחשבים להשתמש בדפדפן שלה כתנאי לשימוש ב-Windows.
בסופו של דבר החברה הסכימה ליישב את המאבק מול רשות ההגבלים העסקיים ב-2002 על שימושה במונופול של Windows כדי למחוק מתחרי דפדפנים.
החברה גם הסתבכה עם רגולטורים אירופאים שאמרו שקשירת Internet Explorer ל-Windows העניקה לה יתרון לא הוגן על פני מתחרים כמו Firefox ו'כרום' של גוגל.
משתמשים, בינתיים, התלוננו שהאקספלורר איטי, נוטה לקרוס וחשוף לפריצות - כך קרה לנתח השוק של האקספלורר שבתחילת שנות ה-2000 היה למעלה מ-90%, החל לדעוך ככל שהמשתמשים מצאו חלופות מושכות יותר.
כיום, דפדפן הכרום שולט עם נתח של כ-65% משוק הדפדפנים העולמי, ואחריו ספארי של אפל עם 19%, כך לפי נתוני חברת ניתוח האינטרנט Statcounter.
היורש של אקספלורר EDGE יושב על כ-4%, קצת לפני Firefox.