יצרנית המטוסים האמריקאים בואינג פרסמה מוקדם יותר השבוע את הדו"ח החודשי שלה, ממנו עולה שהבעיות בשרשרת האספקה ממשיכות לפגוע ביכולת שלה למסור כלי טיס לחברות התעופה.
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
מהדו"ח החודשי עולה כי 35 כלי טיס חדשים נמסרו לחברות התעופה השונות - מספר זהה לחודש אפריל. החודשיים האחרונים מהווים ירידה לעומת 41 מטוסים שנמסרו במרץ, ולמעשה מאז תחילת השנה יצרנית המטוסים מסרה 165 כלי טיס.
ראוי להדגיש שחברות התעופה משלמות את רוב סכום הרכישה של המטוס במעמד המסירה, ולא בעת ההזמנה, ולכן לכמות המטוסים שנמסרו יש משמעות חשובה עבור יצרנית המטוסים (ועל כן היא מפרסמת דו"ח חודשי בנושא).
כאמור, אחת הסיבות העיקריות שמובילות לעיכובים במסירת מטוסים היא ההאטה בשרשרת האספקה העולמית. מוקדם יותר החודש מנכ"ל החברה, דיוויד קלהון, התייחס לנושא ואמר:
"אנחנו מבינים שעלינו למצוא את הדרך לצלוח את המשבר בשרשרת האספקה ולעבוד במסגרת ההגבלות הקיימות", אמר והוסיף, "אנחנו מתכננים להגביר את קצב הייצור ברגע ששרשרת האספקה תוכל לעמוד בכך".
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
בתוך כך, ענקית המטוסים חשפה ירידה משמעותית במספר כלי הטיס החדשים שהוזמנו במהלך חודש מאי. לפי הדו"ח, 23 מטוסים בלבד הוזמנו - רובם הגדול מטוסי רחב-גוף, לרבות שבעה מטוסי דרימליינר 787-9 שהוזמנו ע"י לופטהנזה הגרמנית.
לשם השוואה, בחודש הקודם (אפריל) בואינג דיווחה על 46 מטוסים חדשים שהוזמנו, וחודש קודם לכן דווח על 53.
גם בנושא זה בואינג "מאשימה" את הבעיות בשרשרת האספקה העולמית, אך חשוב לזכור שפס הייצור של מטוסי הדרימליינר אינו פעיל מזה תקופה ארוכה, וזאת על רקע תקלה שבגינה רשות התעופה הפדרלית (FAA) אסרה על מסירת מטוסים מסוג זה.
מניית בואינג נפגעה קשות מהבעיות של יצרנית המטוסים. כיום, המנייה נסחרת ב-136.80 דולר - ירידה של קרוב ל-45% בהשוואה לערכה לפני בדיוק שנה (245.28 דולר ליחידה).