במהדורה היומית של 'כל מה שהם האשימו את טראמפ והם עשו', ה-Washington Free Beacon מדווח שממשל ביידן מכר בערך מיליון חביות מרזרבות הנפט האסטרטגיות של אמריקה לענקית הגז Unipec שבשליטת סין ושהאנטר ביידן עשה עימה עסקים.
כפי שכותבת חנה נייטינגייל מה-The Post Millennial:
ביום רביעי, רויטרס חשפה כי יותר מחמישה מיליון חביות נפט גולמי שהיו אמורות להיות מוכנסות לשימוש בארה"ב כדי להוריד מחירים מרקיעי שחקים במשאבה נשלחו במקום זאת למדינות אירופה, הודו, כמו גם סין.
באפריל, ממשל ביידן הודיע כי 950,000 חביות רזרבות נפט אסטרטגיות יימכרו ל-Unipec, זרוע המסחר של התאגיד הפטרוכימי של סין.
חברה זו, שנודעה בעבר בשם Sinopec, נמצאת בבעלות מלאה של ממשלת סין, על פי ה-Washington Free Beacon.
מכירות החביות הללו, כמו גם אחרות כחלק ממכירות של 30 מיליון חביות בסך הכל, "יתמכו בצרכנים האמריקאים ובכלכלה העולמית בתגובה למלחמת הבחירה של ולדימיר פוטין נגד אוקראינה", אמר משרד האנרגיה בהודעה הצהרה, כמו גם "יטפל בכאב שהאמריקאים חשים ליד המשאבה כתוצאה מעליית המחירים של פוטין וכדי לסייע בהורדת עלויות האנרגיה".
בשיחה עם ה-Washington Free Beacon, מייסד Power the Future, דניאל טרנר, תקף את ממשל ביידן על מכירת "חומרי גלם לסינים הקומוניסטים כדי שישתמשו בהם כפי שהם רוצים. הובטח לנו שביידן משחרר את הנפט הזה לאמריקה כדי שניתן יהיה לזכך אותו לבנזין כדי להוריד את המחירים במשאבה. אז הם פשוט משקרים לעם האמריקני", אמר טרנר, "מה שהם אומרים שהם עשו ומה שהם עשו חסרי קשר אפילו מרחוק".
טרנר ציין כי ההחלטה למכור לאוניפק מדגישה את "היחסים של משפחת ביידן עם סין".
בשנת 2015, חברת הון פרטית שהוקמה על ידי האנטר ביידן רכשה נתח מאוניפק בשווי של 1.7 מיליארד דולר. אוניפק הזו גם המשיכה להיכנס למשא ומתן לרכישת גזפרום במרץ, חודש לאחר שממשל ביידן אישר סנקציות נגד ענקית הגז הרוסית".
בנוסף, אוניפק הצהירה כי היא לא תרכוש "עוד נפט רוסי בעתיד" לאחר ש"משלוחים שהגיעו במרץ ואמורים להגיע באפריל" יתממשו, אך נחשף כי בחודש מאי, החברה "הגדילה באופן משמעותי את המספר של מכליות שכורות למשלוח נפט גולמי ממזרח רוסיה", לפי בלומברג.