מנהל המזון והתרופות האמריקאית (FDA) וחברת ג'ול הסכימו להשהות את המאבק המשפטי שמתנהל ביניהם - צעד שיאפשר ליצרנית הסיגריות האלקטרוניות להמשיך למכור את מוצריה בארצות הברית.
מוצרי ג'ול לא יורדים מהמדפים (צילום: Getty Images)
במסגרת ההסכם, שני הצדדים הסכימו לאפשר לממשל הפדרלי לבצע בדיקה יסודית יותר של מוצרי ג'ול.
כזכור, ב-23 ביוני ה-FDA הודיע שמוצרי ג'ול ירדו מהמדפים באופן מיידי בכל ארצות הברית. יממה בלבד לאחר מכן, בעקבות פנייה של ג'ול, בית המשפט הפדרלי לערעורים אישר צו מניעה זמני למהלך.
מדובר בניצחון גדול עבור ג'ול, שכאמור תוכל להמשיך למכור את מוצריה עד להודעה חדשה. אם בסופו של דבר יוחלט להוריד את המוצרים מהמדפים, לג'ול תינתן התראה של לפחות 30 יום.
"בעקבות הסיכום עם ה-FDA, נמשיך למכור סיגריות אלקטרוניות לאוכלוסיה הבוגרת", אמרו בג'ול.
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
על מנת שמוצרי ג'ול לא יורדו מהמדפים, על החברה להוכיח שסיגריות אלקטרוניות 'תורמות לבריאות הציבור'. בפועל, המשמעות היא שג'ול תצטרך להוכיח באמצעות מחקרים מדעיים שאדם בוגר המעשן את מוצריה עשוי להפסיק לעשן כלל, או לכל הפחות לצמצם את היקף העישון. כמו כן, על החברה להוכיח שצעירים לא יתמכרו למוצר.
לפני כשנה ג'ול נקנה בסכום חסר תקדים - 40 מיליון דולר - ונאלצה לבצע שינויים משמעותיים למדיניות השיווק שלה, בעקבות תביעה משפטית שהוגשה כנגד החברה ע"י מדינת צפון קרוליינה.
התביעה הוגשה כבר ב-2019 ע"י התובע הכללי של צפון קרוליינה, ג'וש סטיין, בטענה שג'ול עברה על החוק כאשר שיווקה את מוצריה לצעירים. יתרה מכך, בתביעה נטען שהחברה פרסמה מידע מוטעה בכל הנוגע ליתרונות שכביכול קיימים מעישון המוצר (בהשוואה לסיגריות 'רגילות').
"תחת ההסכם שנחתם עם החברה, על ג'ול לחדול משיווק לאוכלוסיות הצעירות ביותר", הסביר התובע הכללי סטיין, "זה כולל פרסומות עם אושיות רשת, שלטי חוצות בקרבת בתי ספר, להיות ספונסר של אירועי ספורט והופעות ואולי חשוב מכך, גם ייאסר על ג'ול לפרסם ברשתות החברתיות".