אוקראינה פיטרה חמישה שגרירים בטלטלה דיפלומטית בשבת.
שגרירי אוקראינה בגרמניה, בהודו, בצ'כיה, בנורבגיה ובהונגריה 'קיבלו את המגף', כך חשף האתר הנשיאותי של ממשלת אוקראינה בלי להציע הסבר ישיר למהלך הדרסטי.
נכון לעתה לא ברור אם השגרירים לשעבר יועברו מתפקדם ויוקצו להם תפקידים חדשים או שמדובר בקץ הקריירה הדיפלומטית שלהם, אך רשת השידור הגרמנית 'דויטשה וולה' דיווחה שאנדריי מלניק, אשר שירת בגרמניה יותר מ-7 שנים, יועבר לתפקיד אחר בקייב.
במקביל, נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי הפציר בדיפלומטים שלו כידוע לעודד תמיכה בינלאומית אגרסיבית תוך תביעה לסיוע צבאי לאוקראינה - כאשר חלק מהשגרירים משתמשים אף בלוחמה פסיכולוגית ואף בישראל תוך ניכוס השואה, אותה שואה שבמה רבים ממנהיגי העם האוקראיני, כדוגמת הגיבור האוקראיני הלאומי - סטפן בנדרה - אף לקחו בה חלק.
כמו כן, היחסים של קייב עם גרמניה, הנשענת במידה רבה על נפט וגז טבעי רוסיים כדי לתדלק את הכלכלה הגדולה ביותר באירופה, רגישים במיוחד לאחר שגרמניה הולכת ותופסת קו יותר ויותר מרכזי (בדומה לצרפת) ומשתדלת להימנע מצעדים קיצוניים מדי כדוגמת ארה"ב המתייצבת, באמצעות ממשל ביידן, לימין אוקראינה.
השגריר האוקראיני, מלניק, בן ה-46, זכה לשבחים על מאמציו האגרסיביים לדחוף ליותר גיבוי גרמני למלחמה - והוא אף לא חסך עלבונות ואף האשים את קנצלר גרמניה, אולף שולץ, בהתנהגות של "נקניקיית כבד נעלבת".
אבל הערות שנויות במחלוקת בשבוע שעבר של השגריר הבוטה, שמונה על ידי קודמו של זלנסקי, על אותו סטפן בנדרה, אשר שיתף פעולה עם גרמניה הנאצית במהלך מלחמת העולם השנייה, העמידו אותו באור הזרקורים באופן שלילי.
לגבי צ'כיה והונגריה, הרי שמדובר במדינות מרכז אירופאית שבאופן היסטורי ביקשו לאזן את היותן חלק מהגוש המערבי מאז 1990, ביחד עם רצון שלא 'להרגיז' מדי את רוסיה ולשמור עימה על יחסי תרבות, כלכלה, ואף דיפלומטיה תקינה ברמה הגבוהה ביותר.
ואכן המנהיגים השמרנים של המדינות הללו מיהרו לגנות את רוסיה, אך שלא כפולין או ארה"ב לא ביקשו הלה לייצר חזית אנטי-רוסית, ייתכן וזלנסקי פשוט מעדיף לפטר את השגרירים שם במקו להבין שהמדינות הללו לא מסוגלות צבאית או כלכלית להפוך לחלק מהגוש האנטי-רוסי.
כמו כן, הודו אשר רכשה המון נפט וגז רוסי, ונורווגיה שטרם ביצעה צעדים דרסטיים כנגד רוסיה מציגים תמונה עגומה עבור מאמציה הכלכליים והדיפלומטיים של אוקראינה.