חוקרים בסין מפתחים טכנולוגיה המשתמשת בזיהוי פנים באמצעות בינה מלאכותית כדי לקבוע את נאמנותו של האזרח ל"מפלגה" ואת כפיפותו לשטיפת המוח של המדינה.
כן באמת.
בסרטון שפרסם מרכז המדע המקיף בחפיי, ואשר נמחק לאחר מכן, נראו חוקרים המשתמשים בטכנולוגיית בינה מלאכותית כדי "להבחין ברמת המקובלות של החינוך האידיאולוגי והפוליטי".
"כדי שיהיה ניתן להעריך את חברי המפלגה הקומוניסטית ברמת נחישותם להיות אסירי תודה למפלגה, להקשיב למפלגה, ולעקוב אחר המפלגה", מדווח ה"טלגרף" הבריטי.
לאחר שזכה לתשומת לב שלילית, הסרטון הוסר מאתר המכון והצנזורים הסיניים החלו ''לקרצף'' מהאינטרנט ומהרשתות החברתיות כל אזכור של קיומו.
"הסרטון הראה חוקר צופה בתוכן המשבח את המק"ס על מסך טלוויזיה כאשר נתוני הביומטריה של פניו, התגובות החשמליות של העור והמידע על אותות המוח שלו נאספים על ידי תוכנית הבינה המלאכותית", כותב וויל הני.
הנתונים שנאספו על ידי התוכנה מדרגים את "קשב הלמידה" ו"ההזדהות הרגשית" של האדם, ובכך קובעים אם יש צורך לחנך אותו מחדש כדי שיפגין את רמת התמיכה הראויה בממשלה.
המשמעות: רמות הציות למפלגה כבר לא ייקבעו במשטרים סוציאליסטים או רודניים אחרים רק על ידי בחינה אישית של בני האדם, אלא יעברו סינון של מחשב עימו לא ניתן יהיה בכלל להתווכח.
כתמיד, ייתכן וטכנוקרטים במערב גם ילקקן את שפתיהם בהזדמנות להשיק יום אחד תוכניות דיסטופיות דומות במסווה של ציוני אשראי חברתי חדשים - אם כי בשונה מסין, סביר שצעד שכזה יגרור התנגדות המונית.
התוכנה הסינית מביאה פלאשבקים לתוכנית "ניתוח ההליכה" המגוחכת של המחלקה לביטחון המולדת האמריקאית לאחר ה-11 בספטמבר, שהכריזה שהיא מסוגלת לזהות טרוריסטים ופושעים עתידיים באמצעות ניתוח הדרך שבה הם הולכים.
נכון לעתה מיליוני סינים כבר מנועים מלעסוק בפעילויות סגנון חיים בסיסיות, כמו קניית כרטיסי טיסה ורכבת, בשל דעותיהם הפוליטיות ודירוגם החברתי הנמוך.