ארצות הברית ובעלות בריתה המערביות נמצאות במלחמה עם רוסיה לפחות מאז 2004, כך אמרה פיונה היל, מי שכיהנה כיועצת הנשיאותית לענייני רוסיה.
(צילום: Shutterstock)
היל, שהייתה בעבר גם פקידה במועצה לביטחון לאומי, ושירתה תחת ממשל בוש, אובמה וטראמפ - אמרה בסמינר מקוון שיש ספק גדול לאפשרות של שלום בסוף המלחמה הקיימת.
"אנחנו עכשיו בשלב הקינטי של המלחמה, במונחים של המלחמה החמה, הסכסוך הצבאי שאנחנו בדרך כלל חושבים עליו", אמרה היל על הפלישה הרוסית לאוקראינה. "אבל, היינו במצב של מלחמה במשך די הרבה זמן, בוודאי לפחות משנת 2004 בעקבות המהפכה הכתומה האוקראינית והתגובות של רוסיה אליה".
המהפכה עליה היל מדברת החלה לאחר הבחירות לנשיאות אוקראינה ב-2004, כאשר אחד המועמדים היה ויקטור ינוקוביץ' אשר מזוהה עם הקרמלין. בשנת 2010, הוא ניצח בבחירות לראשות הממשלה, אך הודח מאוחר יותר במהפכת מידאן ב-2014, על רקע טענות שהבחירות זויפו. אז, בבחירות, זכה המועמד הפרו-אירופי ויקטור יושצ'נקו.
רוסיה פירשה את המאורעות כהפיכה בחסות המערב, שהתאפשרה עלי די קבוצות ימין קיצוני אוקראיניות שתיאמו פעולות עם ה-CIA. הנשיא ולדימיר פוטין, מקבילו הבלארוסי אלכסנדר לוקשנקו ובכירים נוספים בקרמלין ציטטו שוב ושוב את המהפכה הכתומה כהוכחה להתערבות מערבית במרחב הפוסט-סובייטי.
פיונה היל (צילום: Getty Images)
בדבריה ביום שישי, היל אמרה שהמערב צריך להסתכל על ציר זמנים עוד לפני שנת 2004 כדי להבין את הסכסוך המתמשך עם מוסקבה. "אני חושבת שאפשר לפקפק אם היינו במצב של שלום, שחשבנו שהמלחמה הקרה מאחורינו, כאשר עדיין היו לנו הרבה מחלוקות באותה תקופה".
במבט קדימה, המשיכה היל, המערב צריך להסתכל על הרפובליקה הקומוניסטית של סין. "סין התבטאה נגד נאט"ו, בהצהרה משותפת די מזעזעת בין הנשיא שי לפוטין ב-4 בפברואר, בשולי אולימפיאדת בייג'ינג. סין חוששת שתהיה התרחבות של הסדרי ביטחון דמויי נאט"ו לאזור אסיה פסיפיק", אמרה.
"סין שמה ידה באירופה, ורואה את עצמה עוד יותר כשחקן ביטחוני", הסבירה היל. "יש לנו סימן שאלה גדול לגבי מה היה תפקידה של סין בהקלת המלחמה באוקראינה, וזה מחלחל כעת ברחבי אירופה".