טוויטר תבעה היום (יום שלישי) את אילון מאסק על חזרתו-בו מתוכניתו לרכוש בכ-44 מיליארד דולר את פלטפורמת המדיה החברתית.
ראשי החברה האשימו את האיש העשיר בעולם בניסיון "לזרוק את החברה, לשבש את פעילותה, להרוס את הערך של בעלי המניות ולהסתלק".
טוויטר מבקשת לאלץ את מאסק להשלים את המיזוג במחיר המוסכם והמקורי של 54.20 דולר למניה כך לפי כתב התביעה.
"לאחר שהעלה מחזה ציבורי כדי להכניס את טוויטר למשחק, ולאחר שהציע וחתם על הסכם מיזוג ידידותי למוכר, מאסק מאמין כנראה שהוא - בניגוד לכל צד אחר הכפוף לדיני החוזים בדלאוור - חופשי לשנות את דעתו, לזרוק את החברה, לשבש את פעילותה, להרוס את הערך של בעלי המניות ולצאת משם", כתבה טוויטר בתלונתה בת 241 עמודים שהוגשה לבית המשפט של דלאוור.
"התכחשות זו באה לאחר שורה ארוכה של הפרות חוזיות מהותיות על ידי מאסק שהטילו צל על טוויטר ועסקיה", הוסיפה החברה.
התביעה מגיעה לאחר שמאסק אמר ביום שישי כי הוא יוצא מהסכם ההשתלטות מכיוון שטוויטר לא סיפקה מידע הולם על חשבונות מזויפים באתר.
טוויטר שוב טענה שהיא נתנה למאסק מידע הולם על בוטים והאשימה את מאסק ב"חוסר תום לב ... כדי לטעון טענה חסרת בסיס שמפרה חוזה".
התיק כולל צילום מסך של אימוג'י קקי שפרסם מאסק בטוויטר בתגובה להצהרותיו של המנכ"ל פאראג' אגרוול לגבי הצעדים שהחברה נוקטת כדי לפצח את הובוטים.
טוויטר טענה שהציוץ הזה הוא רק אחת מדוגמאות רבות שבהן מאסק "זילזל" בטוויטר תוך הפרה של העסקה.
מניית טוויטר עלתה ב-1.0% ל-34.39 דולר במסחר בשעות לאחר השוק - אך נתונה במגמת ירידה.
מחיר המניה הנמוך של החברה מצביע על כך שהמשקיעים מאמינים שמאסק יצטרך לשלם סכום פשרה או פיצויים סבירים יותר מאשר ששופט בדלאוור יאלץ אותו לקנות את טוויטר.
המניה גם צפויה לצאת ל'טיול פרוע' כאשר ההתנצחויות המשפטיות עלולות להיגרר לתוך 2023.
בהגשת ה-SEC של יום שישי, עורכי הדין של מאסק טענו כי "טוויטר הפרה באופן מהותי מספר הוראות של עסקת הרכישה", וכי החברה "הציגה מצגים כוזבים ומטעים עליהם הסתמך מר מאסק בעת כניסתו למיזוג".
הצוות המשפטי של מנכ"ל טסלה הוסיף כי טוויטר התעלמה שלא בצדק ודחתה בקשות לנתונים על האופן שבו החברה מחשבת כמה אחוז מהמשתמשים שלה הם בוטים.
בטוויטר אומרים שהנתון נמוך מ-5%, בעוד מאסק טען שהוא יכול להיות גבוה בהרבה.
לאחר נטישת העסקה של מאסק ביום שישי, יו"ר טוויטר, ברט טיילור, אמר כי חברת המדיה החברתית מתכננת "לבצע פעולות משפטיות לאכיפת הסכם המיזוג" והיא "בטוחה שננצח בבית המשפט של דלאוור".
טוויטר הכחישה כי הפרה כל התחייבות בחוזה המיזוג.
טוויטר שכרה את משרד עורכי הדין של רוזן, כץ, ליפטון, וווכטל, כדי להילחם במאסק, בעוד מאסק שמר על קווין, עמנואל, אורקהרט וסאליבן שייצגו בעבר את מנכ"ל טסלה.
מאסק וטוויטר הכריזו לראשונה על הסכם השתלטות של 44 מיליארד דולר באפריל.
תנאי העסקה מחייבים את מאסק לשלם דמי פירוק של מיליארד דולר אם לא ישלים את העסקה.