הבית הלבן קרא תיגר על ההגדרה הנפוצה של "מיתון" לקראת פרסום נתונים כלכליים רבעוניים ביום חמישי, אבל כלכלן אחד הוציא את האוויר מהטיעון של הממשל עם גרף אחד.
בכירים בממשל ביידן, כולל מזכירת האוצר ג'נט ילן והיועץ הכלכלי בריאן דיזה, טענו שגם אם נתוני התמ"ג המתוכננים להתפרסם ביום חמישי מראים צמיחה שלילית לרבעון שני ברציפות, הכלכלה עדיין לא במיתון.
שני רבעונים רצופים גב אל גב של צמיחה שלילית הם מה שרבים חושבים עליו כהגדרה של "מיתון", וזה אכן נכלל בהגדרה של גוגל.
מייקל סטריין, חוקר ומנהל לימודי מדיניות כלכלית ב-American Enterprise Institute (AEI) פנה לטוויטר והצביע על כך שבכל אחת מעשר הפעמים האחרונות שהכלכלה חוותה שני רבעונים רצופים של צמיחה שלילית, היה מיתון שלמעשה בסופו של דבר הוכרז.
באופן רשמי, הלשכה הלאומית למחקר כלכלי (NBER) קובעת מתי הכלכלה נמצאת במיתון, ועושה זאת על ידי הסתכלות רחבה על גורמים רבים ושונים כדי לקבוע אם חלה "ירידה משמעותית בפעילות הכלכלית שמתפרסת על פני הכלכלה ונמשכת יותר מכמה חודשים", ולא רק אם היו שני רבעונים של צמיחה שלילית, לפי הבנק הפדרלי של סן פרנסיסקו.
אבל, כפי שסטריין מציין, שני רבעונים רצופים של התכווצות היו היסטורית אמינים להפליא כקורלציה לקביעת מיתונים.
גם אי.ג'יי אנטוני הדהד את הנקודה של סטריין, אנטוני, עמית מחקר לכלכלה אזורית ב-The Heritage Foundation, אמר ל-Daily Caller News שדפוס המהימנות של המדד החל למעשה אחרי מלחמת העולם השנייה.
"חפרתי בנתונים וזה חוזר הרבה מאוד זמן אחורה. בכל פעם שהיו שני רבעים של התכווצות בתקופה שלאחר המלחמה היה מיתון", אמר אנטוני.
"הגדרה מחדש של המילה לא תתקן את העובדה שהדמוקרטים בזבזו 1.9 טריליון דולר, וכתוצאה מכך עלויות מרקיעות שחקים הגדיעו לאמריקאים. זה מדגיש עוד יותר עד כמה ביידן והדמוקרטים מנותקים מהכאב שמשפחות חשות", אמר דובר הוועדה הלאומית הרפובליקנית וויל אוגריידי ל-FOX Business.