שיעור מקרי הרצח בעשרות ערים בארצות הברית רשם ירידה במהלך ששת החודשים הראשונים של 2022, אולם הנתונים עדיין גבוהים באופן משמעותי בהשוואה לתקופה שקדמה למשבר הקורונה. כך עולה מדו"ח חדש שפורסם השבוע.
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
לפי דו"ח הביניים של המועצה למשפט פלילי (Council on Criminal Justice), מלכ"ר שבוחן את נתוני הפשיעה בערים גדולות וקטנות בארצות הברית, שיעור מקרי הרצח ירד ב-2% במהלך המחצית הראשונה של 2022, וזאת בהשוואה לתקופה המקבילה ב-2021.
עם זאת, מספר הרציחות עדיין גבוה בקרוב ל-40% בהשוואה למחצית הראשונה של 2019. כזכור, שיעור הרציחות זינק ביותר משלושים אחוזים בין 2019 ל-2020, כאשר מגפת הקורונה היכתה בארצות הברית. מדובר בזינוק החד ביותר שנרשם בתוך שנה אחת מאז שהמלכ"ר החל לבחון את הנתונים.
הדו"ח אף מצא ירידה של כ-6% במספר התקיפות באמצעות נשק קטלני, וירידה של 7% בכמות העבירות הקשורות לסמים.
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
בפועל, הירידה של 2% בשיעור מקרי הרצח מהווה 54 פחות רציחות משנה שעברה - לא כמות קטנה (בכל זאת מדובר בחיי אדם), אך עדיין לא מספיק: "מעודד לראות שישנה ירידה במספר הרציחות, גם אם זו ירידה קלה בלבד, אבל ערים אמריקאיות רבות ממשיכות לאבד יותר מדי תושבים באירועים מסוג זה", מסר ריצ'רד רוזנפלד, מרצה באונ' מיזורי ואחד ממחברי הדו"ח.
"כפי שאמרנו בעבר, רמת הפשיעה הגבוהה - עם דגש על פשיעה אלימה - מחייבת תגובה דחופה של נבחרי הציבור. עלינו לבחור אסטרטגיות הבנויות על ראיות, וליישם אותן בקהילות כמה שיותר מהר", הוא הוסיף.
עוד הסביר רוזנפלד שאירועי ירי המוניים - לדוגמה הטבח בבית הספר בטקסס, הירי במצעד ה-4 ביולי בהיילנד פארק והתקרית הקטלנית בסופמרקט בבאפלו שבניו יורק - אומנם עולים לכותרות ומדווחים בהרחבה, אך אקדחים ולא רובי סער מעורבים ברוב הרציחות בארצות הברית.
בניגוד לשיעור הרציחות הכללי שירד במעט, הדו"ח מצא שמספר הפריצות לבתים - נתון שצנח במהלך משבר הקורונה - עלה בשישה אחוזים במהלך ששת החודשים הראשונים של 2022.