בעוד העולם כולו עצר את נשמיתו על רקע נחיתתה של יו"ר בית הנבחרים ננסי פלוסי בטאיפיי, ועל רקע תרגילי אוויר ואש מאסיביים של כוחות הצבא הסיני, והתבטאויות חריפות מצד השגריר הסיני בארה"ב שהבטיח בלשון חריגה "תגובה כוחנית", נראה כי דווקא בארה"ב זוכה הצעד של פלוסי לשבחים.
ואכן, רפובליקנים בולטים בוושינגטון שיבחו את המשלחת הקונגרסיאלית של יו"ר בית הנבחרים ננסי פלוסי לטייוואן, גם לאחר שהבית הלבן הביע חשש פומבי מעצם הנסיעה.

פלוסי לא הכריזה רשמית כי טייוואן תהיה חלק מהטיול שכלל את מלזיה, סינגפור, יפן ודרום קוריאה. אך היא אכן הגיעה ביום שלישי בערב שעון מקומי ולפי הדיווחים היא אמורה להיפגש עם נשיא טייוואן, צ'אי אינג-וון, ביום רביעי בבוקר שעון מקומי.
הנשיא ג'ו ביידן הצהיר כבר ב-20 ביולי כי "הצבא חושב שזה לא רעיון טוב" שפלוסי תבקר בדמוקרטיה באי "כרגע".
הרפובליקנים הגנו על המסע, למרות שאף אחד מחברי הרפובליקנים לא הצטרף למשלחת של פלוסי.
"אנו תומכים בנסיעתה של יו"ר בית הנבחרים ננסי פלוסי לטייוואן. במשך עשרות שנים, חברי הקונגרס של ארצות הברית, כולל יושבי ראש בית הנבחרים הקודמים, נסעו לטייוואן. נסיעה זו עולה בקנה אחד עם מדיניות סין אחת של ארצות הברית אליה אנו מחויבים. אנחנו גם מחויבים עכשיו, יותר מתמיד, לכל המרכיבים של חוק יחסי טייוואן", אמרו בהצהרה 26 סנאטורים רפובליקנים, בראשות דן סאליבן מאלסקה.
"אני עומד להשתמש בארבע מילים ברציפות שלא השתמשתי בהן בעבר. וארבע המילים האלה הן, 'הדוברת פלוסי אכן צדקה'. כשהחליטה לכלול את טייוואן בביקורה באסיה, או אם היא רק הייתה נוסעת לטייוואן, זה היה נכון", אמר הסנאטור של מדינת מיזורי רוי בלאנט במסיבת עיתונאים.
"האדם האחרון שהיה שם בדרגה זו היה יו"ר הבית, ניוט גינגריץ', כשהלך לפני כ-25 שנה. והוא צדק כששלח את המסר הזה שאנחנו מאמינים בדמוקרטיה ואנו מאמינים שלעם הטייוואני יש זכות לדמוקרטיה הזו. זה בדיוק המסר שהדוברת פלוסי לוקחת עימה היום".
"אני שמח לראות את היו"ר פלוסי ממשיכה היום בביקורה בטייוואן", צייץ שר החוץ לשעבר מייק פומפאו שעבד תחת ממשל טראמפ.
"אמריקה מעולם לא קיבלה פקודות מהמפלגה הקומוניסטית הסינית, וגם לא תקבל לעולם".

ארה"ב פועלת תחת מדיניות "סין אחת" מאז 1979, כאשר ממשל קרטר הכיר רשמית ברפובליקה העממית הקומוניסטית של סין.
בכך הפסיקה ארה"ב להכיר בטייוואן, רשמית הרפובליקה של סין, כמדינה הסינית הרשמית.
חוק היחסים בטייוואן דורש מהנשיא להתייעץ עם הקונגרס לגבי כל איומים על טייוואן מסין ומאשר את המשך הקשרים הכלכליים עם הדמוקרטיה.