דיוןח מרעיש שפורסם על ידי עיתונאית 'The National Pulse', נטלי וינטרס, חשף מפגש מפוקפק בין כמה מראשי כלי התקשורת באמריקה עם ארגון המזוהה עם המפלגה הקומוניסטית הסינית. ב-26 ביולי, האגודה הסינית העממית לידידות עם מדינות זרות (CPAFFC) קיימה דיון בבייג'ינג, סין, שבו נכחו נציגי Associated Press, CNN ו-CNBC.
על פי דו"ח מחקר משנת 2018 שהוצא על ידי הוועדה לביקורת כלכלית וביטחונית בסין מטעם ממשלת ארה"ב, מטרת ה-CPAFFC היא "להשפיע באופן מזיק" על הפוליטיקה האמריקאית לטובת המפלגה הקומוניסטית הסינית (CCP). ה-CPAFFC הוא גם חלק מ"החזית המאוחדת" של סין, שהיא חלק ממבצע ממשלתי המוציא לפחות 1.4 מיליארד דולר בשנה על הפצת סדר היום של בייג'ינג בסין ומחוצה לה. עוד על פי הדו"ח הפדרלי משנת 2018 נראה כי ממשלת ארה"ב טענה שהחזית המאוחדת של סין נוצרה "כדי לאסוף ולנטרל מקורות התנגדות פוטנציאלית למדיניות ולסמכות המפלגה הקומוניסטית הסינית השלטת", וכדי "להשפיע על ממשלות זרות לנקוט בפעולות או לאמץ עמדות התומכות במדיניות המועדפת על בייג'ינג".
בשנת 2020, מזכיר המדינה של ארצות הברית מייק פומפאו הכריז שה-CPAFFC "חיפש להשפיע באופן ישיר ומזיק" על מנהיגי מדינות באמריקה כדי לקדם את סדר היום העולמי של המפלגה הקומוניסטית. "הפעולות של CPAFFC ערערו את המטרה המקורית של פורום מושלי המדינות", נאמר בהצהרתו של פומפאו.
הודעה לעיתונות מטעם ה-CPAFFC שפורסמה ביום שבת דיווחה כי "מנהל מחלקת החדשות של ה-Associated Press (AP) בסין הגדולה, ג'יאנג שין, ראש לשכת בייג'ינג של CNN וצרכנים אמריקאים באיגוד העם הסיני לידידות עם מדינות זרות", נכחו בפגישה בנוסף לנציגי התקשורת האמריקאית המרכזית בבייג'ינג כ-CNBC.
"לשני הצדדים היו חילופי דעות גלויים וידידותיים על מדיניות הפנים והחוץ של סין, יחסי סין-ארה"ב, חילופי דברים בלתי-ממשלתיים בין שתי המדינות ונושאים של עניין משותף, מה שהגביר את ההבנה ההדדית והידידות", נכתב בהודעה לעיתונות. הודעה שהוציא נשיא ה-CPAFFC טענה שאמריקה רואה במידה רבה את סין מ"פרספקטיבה מיושנת" ורואה במדינה הקומוניסטית "מתחרה מרכזית".
"בעידן של היום, של ריבוי קיטובים פוליטיים, גלובליזציה כלכלית ודמוקרטיזציה של היחסים הבינלאומיים, ארה"ב עדיין רואה את סין מנקודת המבט המיושנת של 'אתה מפסיד, אנחנו מנצחים, או חבר או אויב הוא אויב'.
"מיצוב סין כמתחרה מרכזית יוביל בהכרח לאי הבנות אסטרטגיות, שיקול דעת מוטעה והטעיית דעת הקהל", אמר נשיא הקבוצה.
הגישה של סין לפוליטיקה, כלכלה, ענייני חוץ והיבטים אחרים של החיים האמריקאית נחשפת יותר מדי יום, אבל העומק האמיתי עדיין לא נחשף.