נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, קורא לממשלות המערב לאסור על אזרחים רוסים להיכנס למדינות שלהן – בטענה שהם צריכים "לחיות בעולם שלהם עד שישנו את הפילוסופיה שלהם".
(צילום: Shutterstock)
זלנסקי פרסם את הבקשה שלו בראיון שערך ביום שני ל'וושינגטון פוסט', שם גם אמר כי הסנקציות הנוכחיות של המערב הן חלשות מדי. זאת במקביל להכרזה של הפנטגון על חבילת סיוע נוספת בסך מיליארד דולר עבור אוקראינה
הנשיא האוקראיני אמר לעיתון כי "הסנקציות החשובות ביותר הן סגירת הגבולות – כי הרוסים לוקחים אדמה של מישהו אחר".
בתגובה, המראיין הזכיר לזלנסקי כי איסור שכזה יחול גם על רוסים שנמלטו או רוצים להימלט מארצם כי הם מתנגדים לפלישה שהורה הנשיא ולדימיר פוטין. זלנסקי, לעומת זאת, התעקש שמדינות לא צריכות לעשות הבחנה בין הרוסים.
"כל סוג של רוסים... לגרום להם לנסוע לרוסיה. אז, הם יבינו", המשיך זלנסקי. "הם יגידו, למחלה הזו אין שום שר אלינו. כל האוכלוסייה לא יכולה להיות אחראית, נכון? האוכלוסייה בחרה בממשלה הזו והם לא נלחמים בה, לא מתווכחים איתה, לא צועקים עליה".
"אתם לא רוצים את הבידוד הזה? אתם אומרים לכל העולם שהוא חייב לחיות לפי הכללים שלכם. אז לכו ותגורו שם. זו הדרך היחידה שאפשר להשפיע על פוטין", הוסיף נשיא אוקראינה.
אבל הקרמלין תקף את הרעיון: "חוסר ההיגיון של החשיבה שלו במרה הזה הוא מחוץ לקנה המידה. אפשר לראות את זה רק בצורה שלילית. כל ניסיון לבודד את רוסיה או אזרחי רוסיה הוא תהליך שאין לו סיכוי", אמר דובר הקרמלין, דמיטרי פסקוב.
האפשרות להטיל איסורים על אזרחי רוסיה קיבלה גיבוי מראש ממשלת פינלנד, סאנה מארין, שתמכה בהגבלת אשרות תיירים לרוסים. גם ראש ממשלת אסטוניה הסכימה, וכתבה בציוץ כי "הגיע הזמן לשים סוף לתיירות מרוסיה. ביקור באירופה זו פריבילגיה, לא עניין של זכויות אדם".
צרפת, אגב, אסרה על רוסים לבקר בטירת ונסן – יעד תיירותי הנמצא בפריז.