מאז שה-FBI פשט על ביתו, הנשיא לשעבר דונלד טראמפ ועוזריו הקרובים עובדים להרכיב צוות איכותי של עורכי דין. אבל כל מי שהם פונים אליו, מסרב להצעה.
(צילום: Shutterstock)
ה'וושינגטון פוסט' שוחח עם מספר עורכי דין שמסרו מידע בעילום שם על מאבקו של הנשיא למצוא סנגור מנוסה שיגן עליו. עו"ד בולט המזוהה עם המפלגה הרפובליקנית סיפר לעיתון כי "כולם אומרים לא".
עו"ד אחר, גם כן אנונימי, דיבר עם ה'פוסט' על האתגרים בייצוג טראמפ. הוא הזכיר את תקופתו בבית הלבן, כאשר הנשיא לשעבר צייץ על חקירות מולר בניגוד לעצת הצוות המשפטי שלו. נוסף על כך, כמה גורמים אחרים אמרו 'לפוסט' שטראמפ הוא לקוח בלתי אפשרי, והם מודאגים אם יקבלו תמורה טובה על עבודתם.
"בימים עברו, הוא היה אומר לחברות שמייצגות אותו שהן יקבלו יתרון כי הן יכולות לפרסם את עצמן. אבל היום זה לא אותו דבר", אמר מייקל כהן, עורך דינו של טראמפ לשעבר, שהפך מאז למבקר חריף שלו. "הוא גם לקוח מאוד קשה, בכך שהוא תמיד דוחף את המעטפה, הוא ממעיט להקשיב לייעוץ משפטי, והוא רוצה שתעשה דברים שהם לא ראויים, אתיים או חוקיים".
הדובר של הנשיא לשעבר, טיילור בודוביץ', הרגיע ואמר ל'פוסט' שהצוות המשפטי של טראמפ כולל אנשים כמו ג'ים טראסטי ואוון קורקורן, שיש להם "עשורים של ניסיון בפרקליטות, והם עבדו על כמה מהפרשות המורכבות ביותר בהיסטוריה האמריקאית".
"הנשיא טראמפ מיוצג על ידי כמה מעורכי הדין החזקים במדינה, וכל טענה אחרת מונעת אך ורק מקנאה", הוסיף בודוביץ'.
כידוע, הנשיא לשעבר עומד בפני מספר אתגרים משפטיים גדולים, כולל חקירה בניו יורק אם הארגון שלו הפר את חוקי הבנקאות, הביטוח והמיסים, והאם הוא עסק בהונאה פיננסית.
כך גם עם הסערה האחרונה, כאשר טראמפ עשוי לעמוד בפני אישומים פליליים בעקבות חקירת משרד המשפטים אם הוא טיפול באופן לא נכון במסמכים מסווגים. במהלך ביצוע צו החיפוש במאר-א-לאגו בפלורידה, ה-FBI תפס 11 קבוצות מסמכים מסווגים, שחלקם סומנו "סודי ביותר", ועל פי הדיווחים קשורים לנשק גרעיני.
על פי הצו, משרד המשפטים האמריקאי בוחן אם טראמפ הפר שלושה חוקים פדרליים, כולל חוק הריגול.