בארצות הברית יש כעת שליש מכל מקרי אבעבועות הקופים בעולם, והמספר הזה צפוי לעלות - כך על פי מומחה למחלות זיהומיות.
(צילום: Shutterstock)
בעוד בחודש יוני המדינה היוותה רק ארבעה אחוזים מכלל המקרים בעולם, חודש לאחר מכן המספר עלה כבר ל-14% - כך לפי הארגון Our World in Data. אך לפי נתונים של ה-17 באוגוסט, ארצות הברית מהווה 34 אחוזים מכלל מקרי אבעבועות הקופים בעולם.
המרכז לבקרת מחלות ומניעתן, ה-CDC, פרסם כי 39,434 בני אדם ברחבי העולם נדבקו בנגיף, כאשר 39,047 מהם נרשמו במקומות שמעולם לא דווח על התפרצות כזו.
מאז חודש מאי, אבעבועות הקופים המשיכה להתפשט במהירות ברחבי העולם. על פי מחקרים שונים, נראה שההתפשטות הנוכחית מרוכזת, אך לא בלעדית, לגברים המקיימים יחסי מין עם גברים, כאשר מדענים עדיין בודקים את הנסיבות.
רבקה ס.ב פישר, אפידמיולוגית למחלות זיהומיות ועוזרת באונ' טקסס, אמרה לאתר החדשות 'ניוזוויק', כי היא צופה שמספר הנדבקים ימשיך במגמת העלייה.
"זה בעיקר בגלל שנראה שהמגפה עדיין לא נמצאת תחת שליטה. כמו כן, לאבעבועות הקופים יש תקופת דגירה ארוכה, שהיא מסגרת הזמן מההדבקה ועד להופעת התסמינים, והיא גם בערך הזמן שמישהו מבין שאולי הם נחשפו ומחפש בדיקות", אמרה פישר, שציינה כי "הנתונים הנוכחיים מצביעים על תקופת דגירה של כשבוע עד עשרה ימים".
היא הוסיפה כי "אחד הכלים החשובים ביותר לצמצום התפשטות הנגיף, הוא גישה רחבה לבדיקות וחיסונים", והעבירה ביקורת: "אלו לקחים שהיו צריכים להילמד עד עכשיו, לכל הפחות דרך חוויות הקורונה האחרונות".
רק בימים האחרונים, ה-CDC הכריז על "איפוס" שיתמקד בהפיכת הארגון למהיר יותר בתגובה לאיומי בריאות חדשים, לאחר ביקורת ארוכה שהופנתה כלפיו לגבי התגובה למגפת הקורונה.
מנהלת הסוכנות, ד"ר רושל ולנסקי, אמרה: "במשך 75 שנים, ה-CDC ומערכת בריאות הציבור התכוננו לקורונה, וברגע הגדול שלנו, הביצועים שלנו לא עמדו בציפיות בצורה מהימנה".