ארצות הברית וקוריאה הדרומית החלו ביום שני באימונים הצבאיים המשותפים הגדולים ביותר שלהן זה שנים רבות, בעוד הן מגבירות את המוכנות שלהן נגד האיום הגרעיני מקוריאה הצפונית.
(צילום: AP)
התרגילים, אשר קרויים 'מגן החירות של אולצ'י', יימשכו עד ה-1 בספטמבר בקוריאה הדרומית, והם יכללו אימוני מטוסים, ספינות מלחמה, טנקים ופוטנציאל למעורבות של עשרות אלפי חיילים. בימים הקרובים הצבאות יתרגלו התקפות, תגבור קו קדמי של נשק ופעילות להסרת נשק להשמדה המונית.
כמו כן, בעלות הברית יתאמנו בהתקפות מל"טים ופיתוחים חדשים אחרים, בעקבות סוג הלוחמה שנראת במלחמה בין רוסיה לאוקראינה. כמו כן, יתורגלו תגובות צבאיות ואזרחיות כאחד להתקפות על נמלי ים, שדות תעופה ומתקנים תעשייתיים גדולים.
בעוד שוושינגטון וסיאול מתארות את התרגילים הללו כעניין הגנתי, קוריאה הצפונית מציגה אותה כחזרה לפלישה, והשתמשה בקיומים כהצדקה לפיתוח הנשק הגרעיני ומערך הטילים שלה.
מכאן, התרגילים עלולים לגרור תגובה מפיונגיאנג שהגבירה את ניסויי הנשק שלה לקצב שיא במהלך השנה האחרונה, תוך שהיא מאיימת שוב ושוב על סיאול וושינגטון על רקע קיפאון דיפלומטי ממושך.
כמו כן, האימונים המשותפים מגיעים לאחר שבשבוע שעבר קוריאה הצפונית דחתה את ההצעה "הנועזת" של נשיא קוריאה הדרומית יון סוק-יאול, בדבר הטבות כלכליות בתמורה לצעדים לפירוק הגרעין. קים ג'ונג און תיאר את ההצעה כמטופשת, והדגיש כי לצפון אין כוונה למסור את הנשקים שלה שמשמשים כערובה שלה להישרדות.
בשנים האחרונות, ארצות הברית וקוריאה הדרומית ביטלו תרגילים קבועים או צמצמו אותם, וערכו בעיקר סימולציות ממוחשבות כדי לפנות מקום לדיפלומטיה של ממשל טראמפ עם קוריאה הצפונית.
אך מאז שהשיחות בין המדינות קרסו בשנת 2019, המתיחות רק גדלה. וושינגטון דחתה את הדרישות של פיונגיאנג להסרה משמעותית של הסנקציות בתמורה לפירוק הנשק הגרעיני, מה שהביא את קים ג'ונג און לחזק את ההרתעה שלו אל מול האמריקאים, שמתנהגים "כמו גנגסטרים".