כלב רכב משומשים שיוצרו בחמש השנים החולפות (דגמים משנת 2016-2021) עלו בממוצע כ-34,291 דולרים כך לפי הניתוח האחרון והמקיף של אתר iSeeCars.com. הניתוח המבוסס על יותר מ-1.8 מיליון מכירות כלי רכב משומשים בחודש החולף מעיד על עלייה נוספת במחירים בהשוואה לחודש יוני.
נתוני יולי מבשרים על עלייה של 140 דולרים עם הגעת השוק לשיא הקיץ מהחודש הקודם, אך בפרספקטיבה של מספר שנים, מדובר על עלייה גדולה בהרבה - כזו של כמה אלפי דולרים טובים, בהשוואה לקיץ 2020 - קרי ראשית מגיפת הקורונה, שם מחיר הרכב המשומש הממוצע עמד על פחות מ-30,000 דולרים...
אם המחירים האלה אינם מספיקים כדי לעורר דאגה בכיסי הקונים הפוטנציאליים, הרי שדווקא תושבי קליפורניה לא יופתעו לשמוע, שהם 'נענשים' במיוחד על עליות אלה ושמחיר מכונית משומשת בגולדן סטייט עולה בכמה מאות דולרים טובים יותר מאשר הממוצע הארצי והינו עומד על 34,617 דולרים.
אכן, אין ספק שמדינות מסוימות משלמות יותר מאחרות עבור המשומשות - לדוגמה, המדינה הקטנה בכל ארה"ב, רוד איילנד היא בעלת המחירים הנמוכים ביותר עם ממוצע תשלומים של כ-$31,294 - לעומתה, אלסקה, (המדינה הגדולה ביותר מבחינת שטחה) היא זו בה מחיר המשומשת הממוצע הוא הגבוה ביותר עם לא פחות מאשר 42,617 דולר!.
אז בשורה התחתונה - מה כל זה אומר לצרכנים, ואיך אפשר לעשות מזה כסף?
המצב הנוכחי בשוק המשומשות מציג הזדמנויות טרייד-אין לא רעות בכלל עבור צרכנים עם רכב משומש או ליסינג למכירה.
"מכרתי את ה-SUV פורד שלי במחיר יור גבוה משהשקעתי בו בליסינג בשנתיים האחרונות", מספר ג'רי חזן מפנסילבניה.
ואכן, בעוד שבעבר הומלץ לצרכנים להמתין לרכישת משומשת אם יצליחו לחכות בשל המחסור בשבבים ומעבדים לכלי הרכב שצפוי להימשך עד תחילת 2023, הרי שעתה ייתכן ותוכלו למצוא סוכנות שתהיה מוכנה לרכוש את הרכב שלכם ב'מחיר מציאה' עבורכם - שהינו אפילו גבוה מהמחירון או מהליסינג - ואז לקבל אפילו מחיר גבוה ממחירו בזמן ההחכרה הראשונית - בזמן שאתם עושים זאת, תוכלו גם להימנע מעליות מחירים חמורות בעתיד הנראה לעין באמצעות רכישת רכב משומש שאינו מבוקש במיוחד, כגון סדאן בסיסי, ושימוש בכסף הנותר למטרות אחרות, עוד אם אפשר, כדאי גם לבצע את הרכישה ממדינה או מאזור עם עליות מחירים נמוכות יותר בשוק היד 2.