אישה אוסטרלית ש"הפכה לגבר", תובעת פסיכיאטר לאחר שאישר את הטיפול ההורמונלי לאחר פגישה אחת בלבד.
ג'יי לנגדינוס, כיום בת 31, הייתה רק בת 19 כשפגשה לראשונה את ד"ר פטריק טוהי, פסיכיאטר ותיק מסידני, במאי 2010.
הנערה הופנתה אליו על ידי האנדוקרינולוג שלה כדי לקבוע אם היא מתאימה ל''מעבר מגדרי''.
הרופא כתב כי לנגדינוס היתה צעירה מאוד ונזקקה ל"עבודה פסיכיאטרית לאורך כל הדרך לפני שתצא לטיפול הורמונלי", על פי כתב תביעה שהוגשה בבית המשפט העליון של ניו סאות' ויילס ושצוטטה על ידי ה"סידני מורנינג הראלד". לאחר פגישתם הראשונה, הגיע הרופא למסקנה כי לנגדינוס סבלה מדיספוריה מגדרית והינה כשירה לטיפול בטסטוסטרון. בפעם הבאה שלנגדינוס קבעה פגישה עם הרופא בפברואר 2012, היא אמרה לו שהיא להוטה לעבור ניתוח "עליון" כדי להסיר את שדיה כחלק מהמעבר שלה. טוהי אישר את הכריתה הכפולה עבור המטופלת שעברה את ההליך באפריל אותה שנה, על פי כתב התביעה שהוגש לבית המשפט.
חודש לאחר מכן, לנגדינוס נפגשה עם טוהי בפעם השלישית והאחרונה כדי לדון בהסרת הרחם שלה.
על פי התביעה, טוהי כתב כי הוא לא יכול למצוא שום "פסיכיאטר המתנגד להמשיך בכריתת רחם כחלק ממעבר מגדרי", ובכך פינה את הדרך ללנגדינוס, אז בת 22, לעבור ניתוח בנובמבר.
כעת, כמעט עשור לאחר מכן, לנגדינוס - שכבר אינה מזדהה כגבר - תובעת את טוהי על רשלנות מקצועית, בטענה שהוא האיץ את הטיפול ההורמונלי שלה גם לאחר שאמרה לו שהיא סובלת מפוביה חברתית.
היא גם טוענת שהוא התרשל בכך שלא המליץ לה לקבל חוות דעת שנייה לקראת כריתת הרחם שעברה.
לנגדינוס מספרת שב-2016 - ארבע שנים לאחר כריתת הרחם שעברה - היא קיבלה טיפול פסיכיאטרי מרופא אחר ו"הגיעה להבנה שהיא לא הייתה צריכה לעבור את הטיפול ההורמונלי או את הניתוח הראשון והשני".
בשנת 2020, לנגדינוס התייעצה עם אנדוקרינולוג נוסף לגבי הפסקת הטיפול בטסטוסטרון. במסמכיה היא טוענת כי הרופא היה צריך להבין שהיא עלולה להיות אוטיסטית ולהפנות אותה להמשך טיפול מקובל.
היא גם מוסיפה כי הפוביה החברתית שלה הייתה צריכה להיות מטופלת לפני שהיא קיבלה אי פעם טיפול הורמונלי.
לנגדינוס עוד טוענת בהצהרתה כי ההורמונים והניתוחים הותירו אותה עם פציעות, נכויות וסיבוכים, כולל תסמיני גיל מעבר מוקדמים, חרדה ודיכאון, תפקוד פסיכולוגי לקוי ויכולת תעסוקה מופחתת.
בראיון לכלי תקשורת אוסטרלים אמרה בת ה-31: "הידיעה שאני לא יכולה להביא ילדים לעולם היא הרסנית לחלוטין".
לנגדינוס הסבירה שכאשר גדלה, היא הרגישה שהיא איכשהו "פגומה" כי היא נמשכת לבנות. בגיל 17 היא נכנסה לאינטרנט וקראה על דיספוריה מגדרית. "חשבתי, 'זה מה שיש לי'. "החלטתי שאני חייבת להיות טרנסג'נדרית בגלל חוסר הנוחות שהיה לי בגוף", אמרה.
לנגדינוס סיפרה שככל שהיא נעשתה אומללה היא החליטה שמקור המצוקה הוא שהיא לא גבר, "אז התשובה הייתה לשנות את הגוף שלי עוד יותר".
במהלך הפגישה הראשונית שלה ושל טוהי, הפסיכיאטר דיווח כי היא הייתה במצוקה כשאולצה להתלבש כילדה בבית הספר היסודי, והייתה בעלת אופי "טומבוי", מבודדת חברתית, ועזבה את בית הספר בגיל 11.
במכתב לעמיתו, טוהי אמר לכאורה שכאשר ראה לראשונה את לנגדינוס, הוא ציין "היסטוריה של פוביה חברתית משמעותית ודיכאון שייתכן שהם מעבר לדיספוריה מגדרית", על פי כתב האישום.