לפחות 20 מיליון משקי בית - או בערך 1 מכל 6 בתים אמריקאים - מפגר בחשבונות החשמל שלהם כאשר מחירים נוסקים מציתים את מה שנחשב למשבר החמור ביותר מאז השפל הגדול בתשלומי השירותים באמריקה על פי בלומברג.
הנתונים הגיעו ל'בלומברג' הישר מאיגוד מנהלי הסיוע הלאומי לאנרגיה (Neada) שמציין שמחירי החשמל עלו משמעותית מאז 2020 לאחר עשור של קיפאון. עלייה תלולה זו היא שהביאה למיליארדי דולרים בסכומים ששולמו באיחור ולמגפת ניתוקים בכל רחבי ארה"ב.
אינפלציית מחירי החשמל מונעת על ידי עלויות מרקיעות שחקים בדלקי מאובנים, גז טבעי, פחם, ונפט. מחירי החשמל הריאליים היו כאמור 'שטוחים' יחסית בעשורים החולפים, למעט זמני גאות נקודתיים כגון ב-2008. אך כעת מדד המחירים לצרכן הגיע לשיא, והחשמל גם ממשיך לעלות. לאור זאת, ניתוק השירותים הפך נפוץ יותר ברחבי ארה"ב מכיוון שמשקי הבית מצאו עצמם נמצאים בפיגור של אלפי דולרים בחשבונות.
ז'אן סו, המשמשת כעורכת דין בכירה במרכז למגוון ביולוגי העוקב אחר ניתוקי שירותים ברחבי ארה"ב, הזהירה מפני "צונאמי של ניתוקים" שכן האינפלציה הגבוהה ביותר מזה ארבעים שנה שוחקת את השכר ופוגעת בעניים העובדים.
אדריאן ניס הוא אחד מאותם אמריקאים שנמצאים בפיגור של יותר מ-3,000 דולר בחשבונות החשמל.
בחודש שעבר הוא קיבל "הודעה סופית" מחברת החשמל Xcel Energy Inc, שכיבתה את החשמל בדירת הסטודיו שלו במיניאפוליס כשהטמפרטורות ירדו מתחת לאפס.
ניס מצא שכמעט בלתי אפשרי לחסוך כסף להוצאה על שירות החשמל שהכפיל את מחירו בשנה האחרונה, על רקע מחירי מזון, מחסה, וגז שהרקיעו שחקים גם הם.
עבודתו בשכר נמוך כמנקה בית הותירה אותו בעוני אנרגטי: "אני פשוט לא מבין איך החשמל יכול להיות כל כך יקר", אמר.
ברחבי אמריקה דיווחו חברות החשמל על זינוק במספר הלקוחות שאינם משלמים ואכן PG&E Corp מקליפורניה מסרה כי חלה קפיצה של 40% במספר הלקוחות הנתונים בפיגור מאז פברואר 2020.
קבוצת השירות הציבורי של ניו ג'רזי אמרה גם היא כי לקוחות באיחור של לפחות 90 יום עלו ב-30% מאז מרץ.
האם מדובר בטרנד זמני, או שמע במגמה שהולכת ללוות אותנו?
זמן יאמר.