יצרנית הסיגריות האלקטרוניות Juul Labs, הסכימה לשלם כמעט 440 מיליון דולר במסגרת הסדר עם עשרות תובעים כלליים אמריקאים, לאחר חקירה שנמשכה שנתיים הגיעה למסקנה שהחברה פרסמה "בציניות" את מוצרי האידוי שלה למשתמשים קטינים.
(צילום: Shutterstock)
ההסדר עם 33 מדינות ברחבי ארצות הברית ופורטו ריקו, יסיים את אחד האיומים המשפטיים הגדולים ביותר שעומדים בפני החברה, שבה ל'קבוצת אלטריה' - אחת מחברות הטבק הגדולות בעולם המשווקת את מרלבורו - יש 35 אחוזים.
ההסכם, שפורסם ביום שלישי, עומד בסך הכל על 438.5 מיליון דולר, סכום אשר ישולם על פני תקופה של שש עד 10 שנים. זאת, לאחר הסדרים משפטיים קודמים עם ארבע מדינות אחרות בארה"ב.
האנליסט אוון בנט שיבח את ההסכם באומרו כי הוא "חיובי מאוד לתחזית ארוכת הטווח של ג'ול כעסק חי", ואמר כי התנאים של ההסדר היו נוחים מהצפוי עבור החברה.
החקירה נגד ג'ול העלתה כי החברה שלטה בשוק הסיגריות האלקטרוניות "על ידי השתתפות מכוונת בקמפיין פרסומי שפונה לבני נוער. ג'וק שיווקה ללא הפוגה מוצרי אידוי לקטינים, תמרצה את ההרכב הכימי שלהם כך שיהיה טעים למשתמשים חסרי ניסיון, השתמשה בתהליך אימות גיל לא מספק, והטעתה את הצרכנים שלה לגבי תכולת הניקוטין והחומרים הממכרים במוצריה", אמר היועמ"ש של קונטיקט, ויליאם טונג, שהוביל את ההסדר.
ועדיין, בפני ג'ול ישנם אתגרים משפטיים אחרים שנותרו לא פתורים. היא עוד מתמודדת עם דיונים משפטיים עם עוד תשעה תובעים כללים, כאשר חלק מהמדינות שפתחו בחקירות נגד החברה אך לא החלו את ההתדיינות, לא הצטרפו להסדר הענק עם 33 המדינות.
כמו כן, החברה עומדת בפני מאות תביעות אישיות שהוגשו בשמם של בני נוער ואחרים, שאומרים שהם התמכרו למוצרי האידוי שלה.
החברה אמרה כי ההסדר הוא "חלק משמעותי מהמחויבות המתמשכת שלנו לפתור בעיות מהעבר", וציינה כי היא ביצעה את רוב השינויים הנדרשים על ידי ההסדר, לאחר "איפוס" אסטרטגי עוד בסוף שנת 2019.
נוסף על כך, ג'ול נלחמת ב'צו דחיית שיווק' שהוציא מנהל המזון והתרופות (FDA) ביוני האחרון, שעלול לאלץ אותה למשוך את המותגים שלה מארצות הברית - אשר מהווה יותר מ-90% מהמכירות העולמיות שלה.