מפקד חיל האוויר לשעבר, האלוף אמיר אשל העניק לראשונה ראיון מקיף לכלי תקשורת ישראלי (מוסף סוף השבוע של עיתון מעריב) במהלכו חשף פרטים העשויים לשמש בעתיד היסטוריונים וחוקרים בארץ ובעולם.
אשל סיפק מידע על הכנות ומבצעי חיל האוויר במהלך ולפני פעולות מסווגות מאחורי קווי האיוב במסגרת המב"ם (המערכה שבין המערכות) עליה פיקד במשך שנים.
המב"ם עליה הופקדו מפקדי צה"ל, אנשי מוסד וזרועות המודיעין, בוצעה תחת פיקודו הישיר של אשל נועדה בעיקר למנוע התבססות איראנית בגבולות ישראל; לעכב את פרויקט הטילים של חיזבאללה בסוריה.
בתוך כך, אחד הגילויים המטרידים והחושפניים ביותר שסיפק האלוף בדימוס נגע להתנהלות הדרג המדיני למול האיום הגרעיני האיראני - או יותר נכון, היעדר ההתנהלות בנושא.
בשנת 2016 לאחר חתימת הסכם הגרעין, ובשנת 2019 לאחר יציאת ארה"ב מהסכם הגרעין - על פי אשל למרות תחינות של שני רמטכ"לים ומפקדי חיל אוויר - נתניהו נמנע מלתקצב את צה"ל ולהגדיר איומים ומטרות.
את מערכת יחסיו עם נתניהו הגדיר אשל כ"רומן ארוך", וסיפר על כך שהביע פליאה על היעדר היוזמה שנקט רוה"מ בהשוואה לריבוי ההצהרות שסיפק על האיום האיראני בתקשורת.
"אמרתי לו שמע אדוני ראש הממשלה, אתה כל הזמן מדבר על זה, אבל זה לא קורה. זה פשוט לא קורה. תקשיב, הרי אתה יודע מה צריך ומה רוצה מול איראן, מול פה, מול שם. איך אתה לא גורם לזה לקרות?.' זה הטריף אותי. והוא לא שם על זה שקל".
"[הרמטכ"ל איזנקוט] היה כל הזמן בתקשורת מול ראש הממשלה על הצורך להקצות משאבים, לצאת לדרך, להגדיר מטרות. וזה לא קרה. אביב כוכבי נכנס במקומו ב-2019 ואמר , איראן בעדיפות עליונה. ולא שמו על זה שקל אחד בצבא."
לגבי הטענה כאילו הדרג הביטחוני מנע מנתניהו לתקוף באיראן אמר מפקד חיל האוויר לשעבר : "הטענה הזו היא קשקוש בלבוש... האמירה הזו שמערכת הביטחון מנעה תקיפה, היא מופרכת... אני באמת לא יודע מה עבר בראשם של מקבלי ההחלטות. יש לי הערכות, אבל לעולם לא אדע".
לגבי ההימור על יציאה מהסכם הגרעין לאחר התמיכה האמריקאית שזכתה ישראל בימי ממשל טרמאפ ב-2018, הגדיר אשל כ"טעות".
אשל מונה למפקד חיל האוויר במאי 2012.
הוא סירב לקבל רכב שרד מסוג פולקסוואגן שהיה נהוג לתת לאלופים.
הוא פיקד על מבצע עמוד ענן, כולל חיסולו של אחמד ג'עברי, על צוק איתן, וכאמור על המב"ם.
בתקופתו קלט החיל את מטוסי החמקן, מטוסי הסופר הרקולס ומערכות חץ 3.
כהונתו הוארכה בשנה והייתה הארוכה ביותר מאז כהות האלוף מוטי הוד.
לפני שנתיים וארבעה חודשים מונה על ידי גנץ לתפקיד מנכ"ל משרד הביטחון.