אורכו כ-15 מטרים, גובהו כ-15 מטרים ורוחבו כ-7 מטרים, - משקלו כ-3,000 ליברות.
פחות מ-20 שלדי טי-רקס קיימים בעולם - רובם אינם שלמים. שן, אשר נמצא במחוז מקון, הוא שלם בכ-54% מרשימים.
"מעמדתו הגואה וצמאת הדם ועד לשימורו יוצא הדופן, זהו אחד משלדי הטי-רקס שנחקרו מדעית הכי הרבה ושהגיעו למכירה פומבית", אמר ג'יימס היסלופ, ראש תחום מדע והיסטוריה של הטבע בבית המכירות הפומביות כריסטי'ס שבהונג קונג.
"אחרי המכירה הבלתי נשכחת ושוברת השיאים של STAN בכריסטי'ס ניו יורק ב-2020, זה ריגוש וזכות עצומה עבורנו להיות חלק ממכירת שלד טי-רקס מופלא אחר".
מדענים מתקוממים על המכירה.
"הבעיה בטיפול בדגימות מאובנים היא שהמשמעות האמיתית שלהם נובעת מהמידע בעצמות (מהתכונות האנטומיות הברורות למבנים מיקרוסקופיים ועד אפילו ההרכב האיזוטופי של המולקולות בגבישי העצם), ולא מהאובייקט עצמו", אמר תומאס ר. הולץ, מרצה ראשי לפליאונטולוגיה של בעלי חוליות באוניברסיטת מרילנד, בהצהרה ל"ניוזוויק".
"מאובנים שנמצאים באוספי מוזיאונים נגישים באופן עקרוני לחוקרים בהווה ובעתיד לצורך ניתוח ולימוד, כולל סוגי ניתוחים ומחקרים שאנחנו עדיין לא יכולים לדמיין. אך דגימות שהן בבעלות פרטית אינן נגישות כל כך, וגם אם הן עכשיו הן עשויות שלא להיות בעתיד", הוסיף.
כאשר שלד גורגוזאורוס נמכר על ידי סות'ביס ביולי תמורת 6 מיליון דולר, מומחים רבים דיברו על חששותיהם.
גרגורי אריקסון, פרופסור לפליאוביולוגיה באוניברסיטת פלורידה סטייט, אמר ל-BBC שהוא חושש שהמכירות האלה "שולחות מסר שזה פשוט כמו כל מצרך אחר שאתה יכול לקנות בכסף ושזה לא לטובת המדע".
סטן, שלד הטי-רקס שהוזכר לעיל, נמכר ב-2020 ב-31,800,000 דולר במכירה פומבית של כריסטי'ס באבו דאבי.
"חלק חשוב מאוד במחקר המדעי הוא 'יכולת החזרה': היכולת של חוקרים עצמאיים לבחון את אותם חומרים ולראות אם הם מגיעים לאותן מסקנות (או שונות) כמו קבוצת המדענים הראשונה", אמר הולץ.
"דגימות בידיים פרטיות עשויות להיות נגישות לקבוצה אחת של מדענים (אולי חברים של העשיר שקונה את זה) אבל הן לא בהכרח זמינות לכל אחד אחר כדי לבדוק בעצמו. כך שמסקנות המבוססות על דגימות כאלה הן באמת עדויות שמיעה, ולא מבוססות נתונים".