הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
מחקר: כריית ביטקוין יוצרת נזקי אקלים העולה על ערך המטבע
חוקרים מאוניברסיטת ניו מקסיקו מצאו כי האנרגיה הנדרשת לייצור המטבע הדיגיטלי עולה על זו של ייצור בשר, ופוגעת בסביבה כמעט כמו נפט גולמי

כריית ביטקוין מזיקה יותר מייצור בשר בקר ופוגעת בסביבה כמעט כמו נפט גולמי - כך על פי מחקר שטוען כי המטבע הדיגיטלי גורם יותר נזק לאקלים לאורך זמן. 

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


(צילום: Shutterstock)

 

מדענים מאוניברסיטת ניו מקסיקו פרסמו ניתוח ב-Scientific Reports הטוען כי בניגוד להיותו "זהב דיגיטלי", הכרייה דורשת הרבה יותר אנרגיה ומשפיעה על הסביבה בדומה לבשר בקר, גז טבעי ונפט גולמי. 

מחבר המחקר, פרופסור בנג'מין ג'ונס, אמר: "באופן גלובלי, הכרייה או הייצור של הביטקוין משתמשת בכמויות אדירות של חשמל, בעיקר מדלקים מאובנים כמו פחם וגז טבעי. זה גורם לכמויות אדירות של זיהום אוויר ופליטת פחמן, אשר משפיעה לרעה על האקלים הגלובלי שלנו ועל הבריאות שלנו".

"מצאנו מספר מקרים בין השנים 2016 ל-2021 שבהם הביטקוין הזיק יותר לאקלים מאשר מה שביטקוין בודד שווה בפועל. במילים אחרות - כריית ביטקוין, בחלק מהמקרים, יוצרת נזקי אקלים העולה על ערך המטבע. זה מטריד ביותר בגלל נקודות המבט הקיימות לגביו".

צוות המחקר בדק כיצד ביטקוין פוגע בסביבה על פי שלושה קריטריונים של קיימות: האם נזקי האקלים המשוערים גדלים עם הזמן, האם נזקי האקלים של הביטקוין עולים על מחיר השוק, ומהם נזקי האקלים כחלק ממחיר השוק בהשוואה לשאר תעשיות ומוצרים. 

 

(צילום: Shutterstock)

 

התוצאות הראו כי פליטת CO2 מכריית ביטקוין עלתה פי 126 - מ-0.9 טון למטבע בשנת 2016 ל–113 טון בשנת 2021. 

נזקי האקלים הגיעו לשיא במאי 2020, שכן 156 אחוזים ממחיר המטבע גרם לפגיעה סביבתית, מה שהפך את הנזקים לסביבה גדולים יותר מהערך האמיתי של המטבע. 

למעשה, על כל דולר אמריקאי בשווי השוק של הביטקוין, מפורש ל-1.56 דולר בנזקי אקלים גלובליים, כפי שעולה מהממצאים. 

נזקי האקלים לחשמל אשר מופק על ידי גז טבעי היו בממוצע 46 אחוזים, ולבנזין המופק מנפט גולמי היו 41 אחוזים. עם זאת, הנזק הסביבתו של הביטקוין ועלה על ייצור בשר הבקר, שבו נזקי האקלים מהווים 33 אחוזים. 

לצד הבעיות הסביבתיות הברורות של הביטקוין, יש לזכור כי אין מדובר בכל המטבעות הקריפטוגרפיים, כאשר חברות רבות 

יש לזכור כי אין מדובר בכל המטבעות הקריפטוגרפיים, שכן חברות שונות פועלות לפתור את הבעיות הסביבתיות על מנת להפוך את הכספים הדיגיטליים לברי קיימא ולדחות את הביקורות נגדם. כך למשל את'ריום, המטבע השני בחוזקו לאחר ביטקוין, יצא ממש לאחרונה עם עדכון חדש אשר מצמצם בפועל 99.95% מהאנרגיה שהוא צורך. 

 

 

0% לא
100% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE