הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
מדענים אמריקאים פיתחו זן קורונה חדש וקטלני ביותר
המכון הלאומי לאלרגיה ולמחלות זיהומיות מימן את המחקר, אך לא ידע כי החוקרים מתכננים לפתח נגיף עם פוטנציאל למגפה קטלנית ביותר

חוקרים מאוניברסיטת בוסטון פיתחו זן קורונה חדש עם שיעור תמותה של 80 אחוזים, זאת במסגרת שורה של ניסויים דומים שהחלו עם התפרצות המגפה העולמית.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


(צילום: Shutterstock)

 

מדענים לקחו את חלבון הספייק של וריאנט האומיקרון וחיברו אותו לנגיף מהזן המקורי שהתפשט בתחילת שנת 2020, כאשר המטרה הייתה לחקור מדוע לאומיקרון יש שיעור נמוך יותר של זיהומים חמורים, על אף שהוא מדבק בהרבה. 

 לאחר מכן, הם תיעדו כיצד העכברים הגיבו לזן ההיברידי - לו יש פי חמישה יותר חלקיקי וירוסים מדבקים מאשר בגרסה של האומיקרון.

התוצאה הייתה ש-80 אחוזים מאלה שנדבקו - מתו. זאת לעומת הממצאים לפיהם כאשר העכברים נחשפו רק לאומיקרון, הם חוו רק תסמינים קלים. אך חשוב לציין כי מאה אחוזים מהעכברים שנחשפו לנגיף המקורי, מתו. 

"בעוד שאומיקרון גרם לזיהום קל ולא קטלני בעכברים, הנגיף הנושא של אומיקרון S גרם למחלקה קשה עם שיעור תמותה של 80%", נכתב במחקר, שנערך על ידי צוות מדענים מפלורידה ובוסטון, שהם חלק מצוות המעבדות הלאומיות למחלות זיהומיות. 

 

 

על פי הדיווחים, המחקר גרם לחיכוכים בין המדענים שערכו אותו לבין המכון הלאומי לאלרגיה ולמחלות זיהומיות, NIAID, שסייע במימון המחקר. 

מנהלת החטיבה למיקרוביולוגיה ומחלות זיהומיות בסוכנות, אמילי ארבלדינג, אמרה כי בקשות המענק המקוריות לא הבהיר שהעבודה הספציפית הזו תיעשה. היא גם טענה שהחוקרים לא הבהירו בדוחות ההתקדמות שלהם כי הניסויים שלהם יכולים לשפר פתוגן בעל פוטנציאל מגיפה.

כאשר נשאלה אם החוקרים היו צריכים לספר ל-NIAID על רצונם לעשות עבודה כזו, ארבלדינג השיבה: "הלוואי שהם היו, כן". היא גם הוסיפה כי הם "יקיימו שיחות במהלך הימים הקרובים" עם צוות המדענים.

המדיניות של ה-NIAID מחייבת שכל הצעה לביצוע מחקר שיכולה לייצר פתוגנים משופרים בעלי פוטנציאל מגפה, צריכה להיות מופנית לוועדה שתנתי את הסיכונים והיתרונות של עבודה כזו.

 

 

0% לא
100% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE