חברת בואינג עומדת לבצע מיקור חוץ להודו של מאות משרות אמריקאיות נחשקות בתחום הצווארון הלבן, החל מהשנה, תוך שבמקביל היא גורפת מיליארדים מחוזים ממשלתיים הניתנים לה במימון משלם המסים האמריקאי במסגת חוזים מניבים עם משרד ההגנה.
בסוף החודש שעבר הודיעו מנהלי בואינג כי 150 משרות חשבונאות ופיננסים בארצות הברית יישלחו להודו באמצעות חוזה עם 'טאטא שירותי ייעוץ'.
טאטא אחראית למודל עסקי של מיקור חוץ המרחיב את שולי הרווח של תאגידים רב-לאומיים על ידי שליחת משרות אמריקאיות למדינות בעלות שכר נמוך יותר כמו הודו.
מאות משרות אמריקאיות נוספות בבואינג צפויות לעבור למיקור חוץ בהודו בשנה הבאה - קרי המגמה תימשך.
המהלך מגיע לאחר שבואינג פיטרה ממילא עשרות אלפי עובדים ושלחה את רוב משרות הטכנולוגיה האמריקאיות שלה בשכר גבוה, להודו.
במשך שנים, כפי שציין האטלנטיק ב-2019, בואינג מייבאת עובדי ויזת H-1B זרים המקבלים משרות נחשקות בתחומי הנדסת התוכנה במפעליה האמריקאיים.
המטרה היא לקצץ בעלויות עבור החברה.
כל זאת כשבמקביל למיקור החוץ של משרות אמריקאיות, בואינג נותרת אחד מהתאגידים המקושרים ביותר לדמוקרטים ורפובליקנים בוושינגטון הבירה.
לאחרונה, בואינג אף חתמה על חוזה בשווי 5 מיליארד דולר עם הסוכנות להגנה מפני טילים של הממשל הפדרלי.
ב-2019, מחלקת ההגנה נותרה הלקוחה הגדולה ביותר של בואינג, שכן כמעט 30 מיליארד דולר מרווחיה הגיעו מחוזים פדרליים במימון משלם המסים - כמות המייצגת יותר מ-30% מהרווחים השנתיים של החברה.
בנוסף למיליארדים בחוזים ממשרד ההגנה, בואינג הרוויחה מאוד מקיצוצי מס שהעבירו הרפובליקנים בקונגרס ב-2018 עבורה.
קיצוצי המס שהעבירו הרפובליקנים, חסכו לתאגיד כ-1.1 מיליארד דולר - זאת לאחר שנים שבהן כבר שילמה מסים נמוכים ממילא יחסית - בשיעור מס פדרלי ממוצע של פחות מתשעה אחוזים על פני עשר שנים.
במקביל ועדות פעולה פוליטיות (PACs) הקשורות לבואינג מעניקות מאות אלפי דולרים מדי שנה לדמוקרטים ולרפובליקנים כאחד.
רק השנה, הרפובליקנים בקונגרס גרפו כמעט 875,000 דולר בתרומות מבואינג, בעוד הדמוקרטים נהנו מכמעט 750,000 דולר.