הלשכה לדמוקרטיה, זכויות אדם ועבודה במחלקת המדינה של ארה"ב מפרסמת מדי שנה 'דו"חות זכויות אדם' על 194 מדינות שונות ברחבי העולם.
הדו"ח לשנת 2021 עבור אוקראינה פורסם באפריל השנה ולמרות הרלוונטיות שלו לשאלה אם התערבות ארה"ב במלחמה באוקראינה ראויה, הדו"ח זוכה לסיקור תקשורתי אפסי שכן הוא מדגיש "הפרות חמורות" של זכויות אדם באוקראינה ומצטט מקורות רבים לכך:
"ארגונים בינלאומיים וארגונים לא ממשלתיים, כולל אמנסטי אינטרנשיונל, Human Rights Watch ו-HRMMU, פרסמו דו"חות תקופתיים המתעדים הפרות שבוצעו באזור דונבאס משני צידי קו המגע".
להלן דוגמאות עיקריות ל"סוגיות משמעותיות בתחום זכויות האדם" המפורטות על ידי הלשכה:
הרג בלתי חוקי או שרירותי, לרבות הרג ללא משפט בידי הממשלה או סוכניה
עינויים ומקרים של יחסי ענישה אכזריים, בלתי אנושיים או משפילים לעצירים על-ידי אנשי אכיפת החוק
תנאי כליאה קשים ומסכני חיים
מעצר שרירותי
בעיות חמורות בעצמאות הרשות השופטת
הגבלות חמורות על חופש הביטוי והתקשורת, לרבות אלימות או איומים באלימות נגד עיתונאים, מעצרים בלתי מוצדקים או העמדה לדין של עיתונאים וצנזורה
הגבלות חמורות על חופש האינטרנט
החזרת פליטים למדינה שבה יעמדו בפני איום על חייהם או על חירותם
מעשים חמורים של שחיתות שלטונית
היעדר חקירה ומיצוי דין בגין אלימות מבוססת מגדר
פשעים, אלימות או איומים המונעים על ידי אנטישמיות
פשעים הכוללים אלימות או איומים באלימות המכוונים כלפי אנשים עם מוגבלויות, בני קבוצות מיעוט אתניות, ולסביות, הומואים, ביסקסואלים, טרנסג'נדרים, קווירים או אינטרסקסים
עבודת ילדים אכזרית.
בהשוואה זו לדו"ח של מחלקת המדינה על רוסיה, אנו מוצאים הערכה כמעט זהה
(ראו צילום מסך להלן):
אתם באמת צריכים לשאול את עצמכם, אם מחלקת המדינה מסווגת את שתי המדינות האלה כמפרות זכויות אדם בסיסיות, מדוע לכל הרוחות צריך להיות אכפת לאמריקאים מי שולט בטריטוריות אלה?
מי שמאששת את הסיווגים של מחלקת המדינה היא "קרן הריטג'", מכון חשיבה שמרני פרו-התערבותי שנוסד ב-1973.
במשך קרוב לשלושה עשורים, הקרן שמרה על מדד החירות הכלכלית המגדיר חירות כלכלית כ"זכותו הבסיסית של כל אדם לשלוט בעבודתו וברכושו".
במדד 2021, לא רק שאוקראינה מדורגת 35 מקומות מתחת לרוסיה במקום #127 בלוח התוצאות, היא אף נמצאת בקטגוריה אחרת.
שכן כלכלת רוסיה נחשבת ל"חופשית במידה בינונית", קטגוריה המשותפת למדינות עולם ראשון כמו איטליה, צרפת וספרד, בעוד שכלכלת אוקראינה נופלת בתוך הקטגוריה של "לא חופשית ברובה" - המשותפת למדינות עולם שלישי ושני.
ההבדלים המהותיים היחידים בין רוסיה לאוקראינה בדו"ח מחלקת המדינה קשורים לבחירות הלא הוגנות ברוסיה, נושא שהמחלקה אינה מייחסת לאוקראינה למרות התערבותו הבוטה של ממשל אובמה בבחירות באוקראינה ב-2014.
עם זאת, אין ספק שהבחירות ברוסיה פחות לגיטימיות.
למרות תמיכה עממית לה זוכה פוטין, הוא בהחלט מעצב את המערכת לטובתו - בין אם מדובר בהארכת מגבלת הכהונה החוקית שלו, כליאת מתנגדים או הוצאה אל מחוץ לחוק של התבטאויות מקוונות המפגינות "חוסר כבוד" כלפי "רשויות המדינה".
עם זאת, גם אם נניח שהבחירות באוקראינה ככל הנראה חופשיות והוגנות יותר מאלו שברוסיה, אם מטרתנו היא להגן על הדמוקרטיה, מדוע סירבנו במשך כמעט עשור להכיר בפרישה של אזרחי קרים שרובם המוחלט מזדהים עם רוסיה?
חודשים לאחר משאל העם בקרים, 'מכון גאלופ', אחד ממוסדות הסקרים הוותיקים והמכובדים ביותר בארה"ב, בשותפות עם מועצת הנגידים של רשות השידור, סוכנות פדרלית בארה"ב שמשימתה המוצהרת היא "לקדם חופש ודמוקרטיה ולשפר את ההבנה על ידי שידור מדויק, חדשות ומידע אובייקטיביים ומאוזנים", סקרו את אזרחי קרים ושאלו אם משאל העם הרוסי אכן משקף את דעותיהם האמיתיות של האנשים החיים שם לגבי הצטרפות לרוסיה.
לא רק ש-82.8% מהאוכלוסייה אישרו זאת, אלא גם 68.4% מהאוקראינים האתניים אישרו זאת!. שנה לאחר מכן, GfK, ארגון נתונים וניתוחים שבסיסו בגרמניה, ערך סקר מעקב דומה בו שאל את תושבי קרים "האם אתם תומכים בסיפוח קרים על ידי רוסיה?" על כך השיבו 82% "כן, בהחלט" כאשר רק 2% השיבו ב"לא" סופי.
אז אם לא מגנים על הדמוקרטיה, או משפרים את איכות החיים, מה אנחנו עושים? האם זה שאנחנו פשוט מתקשים לסבול פגיעה בגבולות ריבוניים?
אם זה היה המצב, מדוע אם כן ארה"ב לא רק מאפשרת אלא תומכת באופן פעיל באיחוד האמירויות הערביות, ובפלישה לתימן בגיבוי סעודיה שהחלה ב-2018 ונמשכת עד היום?
ללא קשר למקורות שעמדו מאחורי מלחמה זו (איראן), היא לא אושרה על ידי ממשלת תימן ובכך פגעה בריבונותם.
אולי אם זה המזרח התיכון אז זה לא משנה?
הסיבה האמיתית שאנחנו כאמריקאים מעורבים באוקראינה היא לא כדי לעזור לאזרחים שלה.
לא כדי לשמור על הדמוקרטיה.
לא כדי לשמור על ריבונות לאומית.
מה שפקידים אמריקאים כמו שר ההגנה לויד אוסטין וחבר הקונגרס דן קרנשו הודו בו שניהם.
המטרה האמיתית היא 'להחליש את רוסיה' - מטרה העומדת בסתירה ישירה ל"עמידה לצד אוקראינה".
מטרה זו משתמשת בביתם של האוקראינים כמגרש המשחקים הגיאופוליטי שלנו.
היא משתמשת בחיי אזרחים ואינה עושה דבר עבור האוקראיני הרגיל שחייו לא היו חווים שום הבדל מהותי אם רוסיה הייתה שולטת בקרים (כפי שעשתה במשך כמעט עשור באישור תושביה) או בדונבאס (שהייתה שקועה במלחמת אזרחים במשך שנים עם זוועות "משני הצדדים").
או, כן... ומטרה זו גם מסתכנת בהשמדת המין האנושי.