עשרות מהגרים שגורשו מארצות הברית החלו להתאסף בצד המקסיקני של הגבול, והקימו עיר אוהלים בזמן שהם מחכים להזמדנות נוספת לנסות ולחצות את הגבול.
(צילום: רויטרס)
ב-13 באוקטובר, ממשל ביידן הודיע כי הוא מחזיר את 'כותרת 42' - מדיניות הבריאות שהוחלה בתקופת טראמפ - כדי לאפשר גירוש של מהגרים בלתי חוקיים ולבלום את המספרים הבלתי נתפסים.
הצו החל על תושבי ונצואלה, שכמעט 190,000 מהם עברו או ניסו לעבור את הגבול במהלך שנת הכספים 2022.
וכך, בשבועיים האחרונים, עיר הגבול אל פאסו שבטקסס גירשה כ-1,800 אזרחי ונצואלה אל העיר חוארז שבמקסיקו, ורבים מהם מחליטים שלא להמשיך במסע ולהתיישב לצד הגבול.
המהגרים בנו לעצמם אוהלים מאולתרים, משמיכות ורהיטים שבורים, ובעזרת אבנים הם הרכיבו על הקרקע את המילה SOS, לצד כרזה עם הכיתוב: "ג'ו ביידן, ונצואלה זקוקה לך".
אחד המהגרים שהתיישבו בצד הגבול המקסיקני, גילפרד חימנס, אמר לאתר החדשות 'הפוסט' כי "כולנו מחכים להזדמנות לחצות". וכך, רובם הודו בפני העיתון שהם ינסו להיכנס שוב למדינה מכיוון שגם ככה אין להם מספיק כסף לחזור למולדתם, לאחר שמכרו את כל מה שהיה בבעלותם וללוו כסף כדי לעשות את המסע לארה"ב.
(צילום: רויטרס)
כחלק משינוי המדיניות של ממשל ביידן, מקסיקו הסכימה לקחת את תושבי ונצואלה שגורשו מארה"ב - דבר שסירבה לעשות בעבר. אלה שממתינים בצד המקסיקני מקבלים אשרות של 180 יום, ובינתיים לא ברור מה יעלה בגורם לאחר מכן.
וושינגטון הבטיחה לבצע הגירה מסודרת, ואמרה כי 24,000 מתושבי ונצואלה יקבלו אשרת כניסה הומניטרית למדינה, זאת במידה שיגישו בקשה מקוונת ויגיעו דרך האוויר, זאת במקום לחצות את הגבול היבשתי.
שנת הכספים 2022 הסתיימה, ומשמר הגבול פרסם את הנתונים מהם כולם חששו - מספר שיא של מפגשים עם מהגרים, שעומד על 2.38 מיליון בני אדם.